Vasaloppet

Vasaloppet121310

Alla elever från Lilla Svenska Skolan är samlade i sina lag på stranden. De är nyfikna och tycker att det ska bli kul att få köra Vasaloppet, fast thai style för här finns det ju inte så mycket snö!

Vasaloppet121310,2

Loppet börjar med skidåkning i Berga och då gäller det att lyfta fötterna samtidigt annars tappar man balansen. Här verkar det inte vara några problem alls att ta sig fram! Heja heja!

Vasaloppet121310,3

Man fick samarbeta i Smågan. Här kan vi se hur de äldre barnen bär de mindre på sina axlar! Snyggt jobbat, för nu kan de ta sig från ena surfbrädan till den andra utan att nudda sanden.

Vasaloppet121310,4

Vad händer här i Mångsbodarna? Det rullas fram med hjälp av bambupinnar. Många tyckte det var kul att få sitta i lådan!

Vasaloppet121310,5

Ajdå, nu är det snöstorm eller sandstorm. Nu måste vi navigera fram i Risberg med hjälp av kompisarna.

Vasaloppet121310,6

I Evertsberg hade Gustav Vasa tappat ut alla sina saker i sanden, Det var inga problem att se vilken sak som fattades i ”Kims lek” eftersom det bjöds på blåbärssoppa.

Vasaloppet121310,7

Efter en kall snöstorm var det gott med varm blåbärssoppa……eller i vårt fall var den kall och god. Hmm vad gott! Nu bär det av till nästa roliga ort!

Vasaloppet121310,8

I Kvarnbäcken fick många prova på hur det var att sitta i en kungastol! Här har de fått upp en väldans fart!

Vasaloppet121310,9

Sen var det stavgång i Oxberg. Kan ni gå samma runda på samma tid? Vi traskade förbi Hökberg och ända fram till Mora, där själva målet var!

Vasaloppet121310,10

I Mora var det vätskekontroll men även full fart med att fylla hinken med vatten. Det var ju hål i röret så mycket samarbete behövdes, vilket eleverna klarade av med stil! Trötta och glada med sin insats traskade alla tillbaka till skolan!

Prisutdelning121311

Det fanns inga ledsna miner under prisutdelningen. Alla lag vann i en gren med stil eller samarbetspoäng. Samtidigt så blev de belönade med en god kanelbulle och alla sjöng ” Ahullebulle” Bra jobbat och kämpat på Vasaloppet alla elever på Lilla Svenska Skolan!!

,

Comments are closed.