Världsreligioner

Världsreligion1516,1

Alla på skolan har arbetat med olika världsreligioner under en tid. Vi åkte till Old town och besökte munken i templet. Han berättade om hur han lever, om olika seder och om Buddha.

Världsreligion1516,2

Buddhister tror på att man återföds när man dör. Hur man lever sitt liv idag påverkar även nästa liv. Det är viktigt för buddhister att vara goda människor och utföra goda handlingar. Vi fick tänka fina tankar och tända rökelse för att be Buddha om lycka och välgång.

Världsreligion1516,3

Vi fick även prova på att meditera och munken berättade hur viktigt det är att ge både kropp och själ tid att vila och tänka efter på vad som är viktigt i livet. Här målar vi bilder av hur vi satt och mediterade.

Världsreligion1516,4

Vi besökte även en moské när vi läste om islam. Vi fick träffa imamen som berättade om sin religion och svarade på alla våra frågor.

Världsreligion1516,5

Även om Thailand är ett land där de allra flesta är buddhister är Koh Lanta till största delen muslimskt. Fem gånger om dagen ber muslimer och över hela Lanta kan man höra deras böneutrop från moskéernas minareter.

Världsreligion1516,6

Vi har lärt oss massor om de olika religiösa rummen, hur man ber i de olika religionerna och om olika traditioner. I Snäckan läser, diskuterar och skriver alla om både likheter och skillnader.

Världsreligion1516,7

Vi har självklart hälsat på vår vän Erik som är präst. Han visade oss svenska kyrkan som vi delar med flera andra nationaliteter. Han berättade om vad han gör som präst, vad man kan göra i kyrkan och även han fick svara på massa frågor från barnen.

Världsreligion1516,8

Den här vackra skålen används vid nattvarden, då man får smaka på bröd och vin som skall påminna oss om den sista gången Jesus åt och drack tillsammans med sina tolv lärjungar. Alla som vill får genomföra nattvarden och man gör det för att bli välsignad, alltså för att be Gud om hjälp om något.

Världsreligion1516,9

Erik berättade att korset är kristendomens vanligaste symbol, det betyder inte död utan den symboliserar evigt liv. Han visade oss hur ett dop går till och berättade om hans favoritsyssla som präst – konfirmationer.

Comments are closed.