Världsreligioner

Världsreligion141543,1

Inne hos 3-4:orna har vi jobbat med temat religion och tro med våra största världsreligioner kristendom, judendom och islam. Men vi har även läst om buddhismen eftersom den är den största religionen i Thailand

Världsreligion141543,2

När man diskuterar tro och livsåskådningar finns inga givna svar. Därför blir diskussionerna livliga och samarbetet givande.

Världsreligion141543,3

På Koh Lanta är islam den dominerande religionen, trots att Thailand i övrigt främst är buddhistiskt. Vi har därför besökt en moské där vi fick ställa frågor direkt till imamen och lära oss mer om hur man lever som troende muslim.

Världsreligion141543,4

Vi åkte till ett tempel i Old Town och fick träffa en munk. Han berättade om hur livet i templet ser ut, hur Buddha hjälper honom att vara en bra människa och hur viktigt det är för buddhister att visa respekt för allt levande – växter som djur.

Världsreligion141543,5

Vi har tittat på filmer där barn med olika religion och tro berättar om sin syn på livet, gud och vad de tror på. Efter filmerna har vi haft intressanta diskussioner kring vilka likheter vi kan se med vår egen tro och traditioner.

Världsreligion141543,6

Många av våra diskussioner om tron har hamnat kring livet och döden. Vi har upptäckt att de flesta religioner har fler likheter än skillnader, men att även inom samma religion skiljer sig tron och tolkningarna. Vi har många olika spännande tankar i vår klass kring vad som händer när detta livet tar slut.

Comments are closed.