Utflykt till tempel

Tempelbesok12134,1

”Vart är ni på väg?” Jo alla klasser är samlade för att åka på en spännande utflykt till det buddistiska templet i Oldtown. När alla var inne i sina minibussar åkte vi iväg.

Tempelbesok12134,2

Väl framme så fick vi lära oss hur tjejer och killar skulle sitta när man bugade sig inför Buddha och munken. Många elever satt tysta med spänning. Alla ville veta vad munken hette och det fick vi svar på. Somchai hette han.

Tempelbesok12134,3

Sharon hjälpte till att tolka. Hon berättade vilka tider de går upp, när de äter eller städar osv. Kan ni tänka er att ni måste gå upp klockan halv tre på morgonen varje dag?

Tempelbesok12134,4

Det fanns många spännande saker att titta på i templet. Det fanns en bokhylla med böcker i som tydligen var som bibeln fast den handlade om Buddha.

Tempelbesok12134,5

Sedan var det dags att gå vidare. Många barn undrade var han bodde och sov på kvällarna. Vi fick chansen att få följa med honom och se det. Vad kul!

Tempelbesok12134,6

Alla elever ställde sig i ett långt, fint led som ledde upp till munkens rum. På vägen dit fanns det en stor spindel som hade en rödskimrande färg. Några tyckte den var läskig medan andra tyckte den var fin.

Tempelbesok12134,7

”Är det inte hårt att sova på golvet” Inte med lite träning berättade munken för barnen. Munken sa att i detta rum sover han och ibland kan det komma in ormar och mygg. Då är det bra att ha myggnät, men ormarna borstar han ut med kvasten.

Tempelbesok12134,8

Sist men inte minst fick vi följa med in i ett annat tempel och lära oss hur man mediterar. Det är viktigt att tänka på in- och utandningen då. Vi ville gärna tacka munken för att vi fick komma och gav honom en liten gåva från oss från Lilla Svenska Skolan. Tack, det var en mycket intressant förmiddag.

Comments are closed.