Skolbesök

Skolbesök121410,1

5-6:an Kokosnöten och 4-6:an Kobran fick åka på studiebesök till en thailändsk skola på Koh Lanta Noi. Barnen var både nyfikna och förväntansfulla inför vad dagen hade att erbjuda.

Skolbesök121310,2

De thailändska barnen och lärarna tog emot oss i dörren. Första lektionen var thailändska och det var roligt att få vara med, trots att vi inte förstod vad det stod i böckerna.

Skolbesök121310,3

Läraren läste högt på thailändska, vilket tolkades till engelska så att våra barn kunde förstå. Härligt att det fanns stolar till våra barn så att alla kunde sitta tillsammans.

Skolbesök121310,4

Här ställde sig en pojke upp för att berätta det thailändska ordet för bok. Alla upprepade ordet i kör. Våra elever översatte sedan till svenska, vilket möttes med många skratt.

Skolbesök121310,5

Ulrika fick gästspela som engelsklärare. Olika ord för mat och dryck lästes på engelska, thailändska och svenska. Alla barn deltog med liv och lust.

Skolbesök121310,6

Det var roligt att titta i varandras engelskböcker och att lära sig av varandra. Här fick de svenska barnen en chans att visa vad Sharon hade lärt dem på lektionerna i thailändska.

Skolbesök121310,7

Det fanns tid för lite sång också och gissa om våra barn blev förvånade när de thailändska barnen ställde sig upp och sjöng en låt som vi också kunde.

Skolbesök121310,8

Vi avslutade besöket med en liten rundtur på skolan då vi bland annat fick titta på biblioteket. Alla var efter besöket på skolan rörande överens om att det hade varit en mycket givande förmiddag.

Comments are closed.