Samarbetsdag

Samarbetsdag1516,1

Idag har vi haft en av våra härliga samarbetsdagar på stranden. Då samlas vi hela skolan och delar in oss i åldersblandade grupper från förskolan till högstadiet och får spännande utmaningar som vi löser tillsammans.

Samarbetsdag1516,9

Att få ha lektioner på stranden är något man önskar att alla fick uppleva, för detta är underbart!

Samarbetsdag1516,7

På ”Try to find”-stationen skulle hela laget hjälpas åt att hitta så många olika saker som möjligt från en lista. Där fanns det allt möjligt såsom att hitta något långt, något trasigt, något sött, något ätbart eller saker som tuggummipapper, fågelfjädrar eller kanske en helvit sten. En extra bonus var att vi samtidigt städade stranden. Högst poäng gav naturligtvis ett gott samarbete och glatt humör.

Samarbetsdag1516,2

En klurig utmaning innebar att man skulle flytta så mycket vatten som möjligt från en spann till en annan. Det krävde både koncentration och samarbete.

Samarbetsdag1516,3

På den här stationen fick man prova den gemensamma minneskapaciteten. Man fick titta på de 29 föremålen en stund, sedan täckte Lena för dem och därefter fick man se hur många man tillsammans kunde komma ihåg.

Samarbetsdag1516,4

Här krävdes det mer precision och träffsäkerhet. Man skulle kasta flipflops i olika ringar och varje ring hade olika svårighetsgrad. Det var svårt men väldigt roligt!

Samarbetsdag1516,5

På ”Pantomim”-stationen skulle man följa varandras rörelser, man fick inte stanna utan man skulle hela tiden vara i rörelse. Utmaningen var att följa varandras rörelser utan att tappa boken. Detta krävde väldigt mycket samarbete.

Samarbetsdag1516,78jpg

Sista aktiviteten var den roliga ”Knuten”. Alla blundar och sträcker in sina händer, fattar någons hand och därefter skall man försöka lösa upp denna knut av armar, händer, kompisar och pedagoger.

Comments are closed.