Telefon och Internet

Telefoni

Det finns flera olika mobiloperatörer att välja på om man vill skaffa sig ett thailändskt kontantkort eller abonnemang under sin vistelse. Det finns även ett fast telefonnät på Koh Lanta,

Man bör ha med sig extra mobiltelefoner som inte är operatörslåsta. Det finns även att köpa för ca 250-300 kr. Till dem så kan man köpa thailändska kontantkort från olika teleoperatörer för en billig peng.  Exempel på operatörer som har bra täckning är One-2-Call och True move. Det kan vara bra att kunna ringa vänner och anhöriga på ett billigt och bra sätt, men även bra att ni kan hålla kontakten inom familjen på Koh Lanta eller ringa andra samtal inom Thailand. På Lilla Svenska Skolan ser vi gärna att våra skolfamiljer skaffar ett thailändskt abonnemang, då det är lättare  för oss att nå er.

Man kan komplettera sitt kontantkort eller abonnemang med mobilsurf.m

Att ha ett svenskt mobilabonnemang och använda det i Thailand blir kostsamt, då det nämligen kostar att ta emot samtal i Thailand. Ett annat tips för att undvika att det kostar extra är att koppla från sin mobildata och sitt mobilsvar.

Internet

På senare år så har internetuppkopplingen blivit ganska hyfsad på Koh Lanta.

Wifi har vuxit och blivit mer tillgängligt, nu finns det Wifi på nästan varje restaurang, café, resort och strandbar.

Det finns även kvar några internetcaféer där man kan låna datorer för att kolla sin mail eller använda internet. På många av dessa internetcaféer så kan man ta med sin egen bärbara dator och använda den där. Priserna kan variera beroende på hur länge man använder internet.