Telefon och Internet

Telefoni

Det finns ett fast telefonnät på Koh Lanta och det finns en del internetcafeér där man kan använda Skype eller liknande.

Man bör ha med sig extra mobiltelefoner som inte är operatörslåsta. Det finns även att köpa för ca 250-300 kr. Till dem så kan man köpa thailändska kontantkort från olika teleoperatörer för en billig peng. En operatör som har bra täckning är One-2-Call. På så vis kan era vänner och anhöriga ringa till er på ett billigt och bra sätt, ni kan hålla kontakten inom familjen på Koh Lanta eller ringa andra samtal inom Thailand.

Har man dessutom en telefon som är anpassad för att använda GPRS så kan man sätta i det thailändska kontantkortet för att koppla upp sig via GPRS och komma ut på internet.

Kontankorten kan sedan kompletteras med CAT PhoneNet internationella telefonkort som man ringer billigt på till Sverige, speciellt det fasta näten.

Att ha ett svenskt mobilabonnemang och använda det i Thailand blir kostsamt, då det nämligen kostar att ta emot samtal i Thailand. Ett annat tips är att koppla ur sitt mobilsvar.

Internet

På senare år så har internetuppkopplingen blivit ganska hyfsad på Koh Lanta. Det är inte som i Sverige men det är helt OK.

Wifi har vuxit och blivit bättre och bättre och på fler och fler ställen, nu finns det Wifi på nästan varje restaurang, café, resort och strandbar.

Det finns även en del internetcaféer där man kan använda deras datorer för att kolla sin mail eller använda internet. På många av dessa internetcaféer så kan man ta med sin egen bärbara dator och använda den där. Priserna kan variera beroende på hur länge man använder internet. Men 2 THB i minuten är en vanlig taxa. Numera går det också att köpa kort med egen inloggning för allt ifrån 50-500 THB.