Restauranger och affärer

Restauranger

Det finns väldigt många olika sorters restauranger med varierande menyer och priser. Man hittar säkert sin egen favoritrestaurang dit man återkommer flera gånger. Men varför inte testa många olika? Det finns en tjusning med de flesta, t.ex. de som ligger på pålar i Saladan eller varför inte de lite enklare som ligger ute efter vägen. Inte heller att förglömma de som ligger på stranden, de ska man definitivt inte missa. Tänk att sitta med fötterna i sanden och se ut över solnedgången och avnjuta en bit thaimat, kan det bli bättre?

Shopping

På Koh Lanta finns det en hel del shopping och man kan hitta det mesta man behöver. Merparten av affärerna ligger i Saladan och det är ganska billigt, men det gäller att pruta sig fram till ett pris som både köpare och säljare är nöjda med. En del affärer har fasta priser, som t.ex. mataffärer där det finns ett visst sortiment av blöjor och barnmat. Det finns även specialbutiker för till exempel apoteksvaror, fiskeredskap, telefoner  m.m.

Skulle man inte hitta vad man behöver på Koh Lanta så finns det säkert i Krabi. Där har det på senare år byggts stora köpcentrum som Tesco Lotus och Big C och en massa specialbutiker. Eller om man vill ta sig lite länge bort finns Phuket med ett stort och brett utbud utav shoppingcenter, stora klädkedjor, möbelbutiker och mataffärer, där finns det även biografer, och bowling.