Om oss

Lilla Svenska Skolan startades i mars 2006. av Helena Johansson, Fredrik Johansson, Agneta Isaksson och Hans Isaksson. Vi ville ha en skola som vi långsiktigt kunde ha råd med för våra egna barn. Det ska vara en skola i liten skala, nära det thailändska samhället och till låga kostnader. Den ska vara tillräckligt stor för att alla barn skall ha möjlighet att träffa kompisar i ungefär samma ålder, men inte så stor så att den blir opersonlig och storskalig. Vi vill ge ett långsiktigt alternativ med hög pedagogisk kvalitet, personlighet och trivsel. Vi har själva tillbringat mycket tid på Koh Lanta och vill gärna återkomma många år framöver.

Vi som många andra mår bra på Koh Lanta och känner oss hemma här. Det är svårt att beskriva varför. Människorna, småskaligheten men ändå med ett litet samhälle att besöka, barnvänligheten på Klong Dao med betryggande avstånd till stora vägen och den långrunda stranden kanske är några av de största bidragande faktorerna. Koh Lanta är kanske inte paradiset men man lever ett väldigt enkelt och behagligt liv här med mycket tid över att umgås, reflektera och komma ner i varv.

Skolan ägs av Hans och Agneta Isaksson som även äger och driver Slow Down. Vår ambition är att skolan ska vara ett kvalitativt fristående alternativ med personlig atmosfär till en rimlig prisbild.

Henric Malmvall
Rektor och ansvarig för skolan.

Jessica Larsson
Skolkoordinator, ansvarig för anmälningar och ekonomi.