Lilla Svenska Skolan på Slow Down

Lilla Svenska Skolan på Slow Down.

När trycket på vår skola är så stort, speciellt i perioden januari till mars erbjuder vi ett alternativ för de elever som stannar kortare tider under våren. Från förskola till årskurs 5.

I januari 2017 slog vi upp portarna för vår korttidsskola vid stranden på Slow Down. En liten mysig skola i samma anda och med samma rektor som på helårsskolan.

Möjligheten med våra lokaler är att vi kan behålla den litenheten vi eftersträvar och därmed minska på trycket på vår helårsskola under högsäsongen. Tanken med Lilla Svenska Skolan har alltid varit att bedriva en liten skola med tillräckligt många barn så att alla har möjlighet att få kompisar, men inte en så stor skola så att vi tappar den personliga känslan och samhörigheten som en liten skola ger.

En skola där alla känner alla och där eleverna trivs och kan hitta glädjen i lärandet.

Vi fortsätter att ha samma lärartäthet som tidigare och även lärare i många praktisk/estetiska ämnen som musik, slöjd och idrott.

Våra nya mysiga lokaler byggdes under hösten 2016, de ligger i en härlig miljö, nära stranden och med utomhusytor som inspirerar till lek och bus.

 

Välkomna!

 

Bild