Utflykt på Koh Lanta

Greenfarm121315,1

Glada och nyfikna elever är på väg till Greenfarm! Undrar vad vi kommer att få lära oss för nya saker idag?

Greenfarm121315,2

Väl framme på Greenfarm fick vi reda på massor av saker om frukt och grönsaker. Som att det tar upp till ett år för en annanas att växa upp utan kemikalier. Alla bananklasar har en bananblomma som man kan äta till gul curry.

Greenfarm121315,3

Eleverna fick smaka på thai basilika, citrongräs och här får de ett smakprov hur nyskördade gröna bönor smakar. De gillade bönorna bäst!

Greenfarm121315,4

Vi gick in i orchid garden också. Där fanns det många olika orchideér i olika former och färger. Stora gula till små röda. Barnen tyckte att alla orchideér hade ett litet ansikte i mitten.

Greenfarm121315,5

Fast solen var i moln så var det varmt, så drickpaus fick det bli mellan Green Farm och mangroveträsket.

Greenfarm121315,6

Innan vi kom fram till mangroveträsket så fick vi se hur cashewnötter växte. De växer i träd och bildas på en cashewfrukt. Guiden berättade att man inte skulle torka cashewfruktens saft på kläderna för så då skulle det inte gå bort i tvätten.

Greenfarm121315,7

Väl framme fick vi se massor med fisk, några krabbor. När de skulle mata några fiskar så kunde de spotta vatten högt upp i luften och inte bara det, de hoppade upp och över vatten ytan och tog matbiten från handen. Det tyckte vi var mycket roligt!

Greenfarm121315,8

Vårt äventyr till Green Farm och mangroveträsket har varit en mycket lärorik förmiddag! Tack det var jätte kul, för nu kan vi berätta massor för våra kompisar hemma i Sverige hur växter och djur gör här i Thailand.

,

Comments are closed.