Hemkunskap

Matlagning121310,1

I torsdags var elever från årskurserna 4-6, 5-6 och 7-9 på matlagningskurs på Lanta Thai Cookery School. Här är en del av de många ingredienserna som vi använde.

Matlagning121310,2

Konsten att skala en scharlottenlök demonstrerat på detta vis.

Matlagning121310,3

Längst bort står kursledaren Chen. Han var mycket pedagogisk. Eleverna var synnerligen koncentrerade, läraktiga och ett strålande föredöme för skolan.

Matlagning121310,4

De fick varsin gasolplatta att tillreda sin måltid på. En soppa och två varmrätter skulle det bli. Fisksås och socker är också viktiga ingredienser när man lagar thaimat.

Matlagning121310,5

Det gällde att vara med på noterna, för det blev väldigt varmt, väldigt snabbt.

Matlagning121310,6

Ingredienserna skulle tillsättas i en bestämd ordning, det var viktigt. Löken var stark!

Matnlagning121310,7

Slutresultatet blev strålande! Varsågod, en Paneng Curry dekorerad med gröna basilikablad.

Matlagning121310,8

Va! Har jag gjort det här? Det blev ju jättegott! Imponerade föräldrar lät sig väl smaka!
Klicka här så kommer ni till Lanta Thai Cookery Schools egen hemsida >>>

,

Comments are closed.