Förskolan Fjärilen

Fjärilen141549,1
När vi öppnade första luckan i vår adventskalender fick vi en utmaning: att bilda rektanglar med hjälp av våra pennor. Vi delade in oss i två grupper, repeterade hur en rektangel ser ut och sedan samarbetade vi och lyckades med uppdraget.

Fjärilen141549,2

Vi har varit på utflykt med vår skolbuss till det buddhistiska templet i Old Town. Där fick vi träffa en munk som berättade om sitt liv och om vem Buddha var.

Fjärilen141549,3
Alla lyssnar på munken, det var väldigt spännande att höra vad han hade att berätta.

Fjärilen141549,4
Att ge en liten gåva till munkarna är tradition när de är så snälla och tar emot oss. Innan och efter kuvertet räcks över till munken måste den som ger det buga tre gånger.

Fjärilen141549,5
Familjekul på stranden en eftermiddag efter skolan. Familjerna delades in i lag och tävlade i en poängjakt. Det bjöds på många ramsor, sånger, statyer, andra galna upptåg och väldigt mycket skratt.

Fjärilen141549,6
En lugn stund brukar vi ha innan vi går och äter lunch, ofta med en varsin bok att bläddra i.

Fjärilen141549,7
Tsunamilarmet har gått! Dags för övning av hur vi gör om det riktiga larmet går. Fort ut på ett led och sedan går hela skolan tillsammans till moskén på Klong Dao Beach.

Fjärilen141549,8
Trots att det är svårt att tro i Thailand så är julen snart här. Barnen har både pysslat ihop vår julkalender och gjort prydnader att tillexempel hänga i julgranen. Roligast var nog att limma på glitter och sätta dit klistermärken.

Fjärilen141549,9

Morgonsamling på Fjärilen. Alla barnen sitter redo med sina namnlappar för att logga in i vårt fjärilshus.

Comments are closed.