Bakning

Den 14 september var det Benita och Edvins tur att baka.

Receptet läses noggrant – man vill ju inte råka ut för några otrevliga överraskningar!


I dag skall det bli Rimbobullar – hoppas vi!


Benita börjar med att mäta upp mjölken.


Oj då här finns ju inga streck som i Sverige – hur gör vi nu?

 
Edvin och Benita löste problemet och kan blanda ner smöret i bunken.


Nu är det dags att börja kavla ut degen.

 
Sen delar man degen i fyrkanter och klickar på smör och sockerblandningen.


Nu skall bullarna jäsa på plåten, penslas med ägg och gräddas – mums!
Vill ni se hur goda bullarna blev och när de serverades så klicka här >>>

Den 7 septembar var det Thea och Zebs tur att baka.


Zeb är utsedd till ”receptansvarig”  och läser högt för Thea.


Thea tar sig an smöret som skall delas i mindre delar.


Bäst att titta noga så att det är socker i påsen och inget annat.


Inget lämnas åt slumpen. För att undvika klumpar siktas ingredienserna.


Vilket fint samarbete, det här kan ju inte bli annat än bra!

 
Nu saknas bara nötter på toppen. Cashewnötter så klart – vi är ju i Thailand!


Nu skall bara nöthacket strös ut på den här smaskiga kakan.


Simsalabim, nötchokladrutorna är snart redo för ugnen.


Mums, det här blev slutresultatet – det här gjorde ni bra!


Nöjda och glada bagare skådar slutresultatet!

Den 31/8 var det dags för läsårets första hemkunskapslektion.

Jamie och Alfred tittar noga igenom receptet.


Man måste titta många gånger så att det blir rätt. Först socker och ägg.

 
Klart man turas om; en vispar och den andra kontrollerar så att allt blir rätt.


Nu skall bara de sista ingredienserna i och sen ska smeten hällas upp i formar.


Sen åker våra chokladmuffins in i ugnen en stund.


…under tiden smaskar vi på resterna i bunken – mums


Visst blev grabbarnas bakverk fina och jättegoda var dom också!!


Så var det dags för mig och bagarna att knalla tillbaks.
Vill ni se när grabbarna bjuder på det de har bakat, klicka här >>>

,

Comments are closed.