Avslutningsbak

Avslutbak,1

På förmiddagen idag startade vi med att baka chokladkladdmuffins till skolans avslutning. Först går vi igenom att vi har alla ingredienser och hur mycket vi behöver enligt receptet.

Avslutbak,2

Vi knäckte äggen och hällde i socker. Under tiden Meja och Iris gjorde det så smälte Zeb smöret i en kastrull.

Avslutbak,3

Sen var det dags att vispa äggen och sockret till en fluffig smet. Zeb berättade att det kändes att det blev mer i bunken när han vispade.

Avslutbak,4

Meja och Iris förberedde mjölet, bakpulvret och kakaon plus vaniljsocker såklart! De blandade runt ingredienserna så noga de kunde.

Avslutbak,5

Nu luktar det choklad i klassrummet och eleverna är bra sugna på att slicka skålarna. Men inte än, först måste smeten hällas i…

Avslutbak,6

…Formarna! Hmm vilken god smet ni har gjort! Bra samarbete också!

Avslutbak,7

Birgit fick hjälpa till lite med att sätta in plåtarna i ugnen och ta ut dem. Nu luktar det verkligen bageri i hajens klassrum!

Avslutbak,8

Se så goda! De ska vi få smaka på våran skolavslutning tillsammans med lite valfritt strössel och grädde!  Mumms!

Comments are closed.