Vecka 9 2007

Ännu en vecka har gått och elever och lärare kämpar på med skolarbetet. Det kanske i veckobreven låter som om vi inte har några basämnen, men vi följer självklart våra scheman och planeringar med svenska, matte, engelska, språkval, SO och NO osv. Här är en liten liten bråkdel av vad som pågår just nu:


Förskolan: Lena A jobbar mycket skapande och med rim och ramsor.

Förskoleklass: Bokstavsarbete skriva, rita och lyssna. Helena S arbetar mycket med sång och musik.

1-2:an: Månaderna. Elisabeths klass skriver, diskuterar, målar, räknar och tillverkar diagram.

3-4:an: I Annas klass går man gemensamt igenom och arbetar med rättstavning och ordklasser. 5-6:an: Lena H arbetar en hel del med skrivprocessen – ”Lena Hs skrivarskola”.

7-9:an: Helen och Åk 9 kämpar tappert med nationellaprov.

 

VERNISSAGE

I måndags var alla bjudna till förskolan på vernissage. Där minglade vi bland fantastiska kreationer och stolta barn som visade upp sina alster.

THAIBOXNING

Den här veckan har åk 7-9 varit i väg på thai-boxning, hela gänget kom tillbaks nöjda och ganska svettiga. Helt klart bra betyg till Lanta Gym som under de senaste veckorna fått många nya medlemmar från Lilla Svenska Skolan.

OBS! Den kommande veckan är det f-2 som får åka till Lanta Gym – gymnastiken för de yngre barnen ligger alltså på tisdag den här veckan – barnen skall vara ombytta och ha med sig vattenflaska och handduk.

THAIUNDERVISNING

Torsdag och fredag har vi haft Toto hos oss som har pratat, skrivit och sjungit på thai med barnen. Den här veckan tränade de hälsningsfraser, siffror och att skriva sitt namn.

FREDAGSSAMLING

Under fredagssamlingen framförde 7-9:an en Harry Potter pjäs som de själva skrivit manus till, vilket är jättebra gjort. Framträdandet var även den här gången väldigt underhållande – det finns helt klart en del skådespelartalanger i det här gänget.

Resten av samlingen var ganska sorglig eftersom hela 8 stycken elever slutade – snyft.

LUNCH

Från och med 1 mars kommer barnen att turas om att äta hos Moon respektive på Scenic.

FRITIDSAKTIVITET

På torsdag 8/3 kl.14.15 kan de som vill få tillverka sina egna ”pojs” (kan aldrig lära mig vad de heter), såna där saker som börjar träna med när man skall lära sig ”jonglera” (fireshow). Den som håller i tillverkningen är Pas (indianen) – han är jätteduktig på att tillverka och ”jonglera med ”de där grejerna”.  Han har ofta fireshow på stranden och tillverkar och säljer ”pojs”.

Kostnad: 250 bath

DU SOM VILL VARA MED MEDDELAR DIN LÄRARE PÅ måndag 5/3.

Nästa vecka

*     Hanna och Lena H är i Kuala Lumpur måndag, tisdag och onsdag. Helena J och Frida vikarierar.

*     Anna är ledig fredag Helena J är vikarie.

*     Thaiundervisning med Toto och Elena.

HA EN BRA HELG OCH GLÖM INTE LANTA LANTA FESTIVAL I OLD TOWN.

Helena