Vecka 8 2007

Just nu vimlar Koh Lanta av ”faranger” (utlänningar). Förra veckan och veckan dess för innan var också de veckor skolan har allra flest antal elever; 46 åk f-9 och 10 stycken förskolebarn. Antalet håller sig ganska stabilt ett tag till men sen är det ganska många som väljer att möta våren i Sverige, och de som stannar kvar får möta ett ändå lugnare Koh Lanta.

I veckan har åk 5-6 och åk 7-9 fått lära sig göra armband med hjälp av den jättemysiga Melissa, från Canada, som gjort smycken sen om var riktigt liten. Till mycket god hjälp var också skolans egen smyckes-designer Johan Sahlén som har blivit väldigt duktig på kort tid (han har till och med lärt Melissa några nya ”knopar”).

I torsdags fick barnen se en pjäs som inledning till arbetet med Islam. Under fredagen besökte vi en moské. Besöket blev inte riktigt som vi tänkt oss, det gör ju tyvärr inte alltid det….. Vi fick stanna utanför för att bevittna bönestunden och det var inte riktigt vad jag trodde att vi avtalat men, men……… Jag skall försöka kompensera det inträffade på något sätt.

Den här veckan:

* Helena Samuelsson är ledig måndag – Helena Johansson är vikarie.

* Elisabeth Lundmark är ledig torsdag – Helena Johansson är                     vikarie.

* Halv samarbetsdag tisdag

* Thailändska med Totto

* Elin & Emma, som går tredje året på gymnasiet i Luleå, kommer och          intervjuar några utav oss. Dom vill jämföra svenska skolan i
Thailand med den i Sverige som en del i deras projektarbete.

 

Ha en fantastisk vecka!

Helena