Vecka 7 2007

BESÖK AV JANNE

I tisdags hade vi besök av Janne som är socionom och kriminolog och har arbetat mycket med ungdomar och droger. Han pratade med 5-6:an och 7-9:an om framförallt hasch och om alla de negativa effekter som ett ev. missbruk medför. Han pratade också om trafiken och de lagar som gäller dvs. 17 år och körkort för att köra moped. Han pratade också mycket om att vi alla bör tänka på att vi faktiskt är gäster i Thailand och att det är extra viktigt att vi respekterar deras lagar även om de inte alltid gör det själva.

MED TANKE PÅ DETTA OCH INTE MINST PÅ GRUND AV ALLA OLYCKOR PÅ KOH LANTA SÅ VILL VI ÅTERIGEN BE ER ALLA ATT FÖLJA ÅLDERSGRÄNSEN PÅ 17 ÅR OCH GLÖM INTE HJÄLMEN!!

 

ALLA HJÄRTANS DAG

Alla hjärtans dag firades i Salan med morgonsamling och klapplekar. I klasserna uppmärksamma man detta genom att ge varandra komplimanger skriftligen och/eller muntligen. Några av barnen fick med sig dessa hem iform av hjärtan. På förskolan tillverkade barnen hjärtan till föräldrarna – bättre present får man leta efter.

Vi avslutade sedan dagen med godishjärtan till alla de mysiga barn vi får låna och en blomma till våra fantastiska lärare.

 

FREDAGS – SAMLING

Jag vill, så här en vecka försent, tacka för ett jättefint uppträdande av förskolan – 2:an, sången om Isa Lisa Igelkott framfördes och illustrerades med elevernas egna alsters. Vi fick också lyssna till igelkott-dikter, egen händigt gjorda rytminstrument och se en dans. DET GJORDE NI JÄTTEBRA!!!

Den här veckan lärde 3-4:an oss alla hur man leker djungeltelegrafen, på så sätt fick vi alla ett riktigt roligt avslut på veckan. Kul att ni kommer på olika saker allihop och DEN LEKEN MÅSTE VI ABSOLUT GÖRA OM!!

 

NÄSTA VECKA

–     Nästa måndag dvs. 19/2 kommer Helena Johansson att arbeta istället för Helen i 7-9:an.

–     3-4:an kommer att få pröva på thaiboxning.

–     Halva tisdagen kommer att vara samarbetsdag.

–     Vi får besök av en tjej från Canada som skall visa de äldre barnen att göra smycken.

–     Vi börjar arbeta med Islam – under fredagen gör vi ett besök på en moské.

 

TREVLIG HELG

Helena