Vecka 51 2018

Förskolan Fjärilen

Här kommer mitt sista veckobrev för denna termin. Det känns lite extra sorgligt med tanke på att jag ska återvända hem till Sverige, som planerat, men jag lämnar med många härliga, roliga och fantastiska minnen som kommer värma mig i januarikylan.

Jag kommer att minnas alla härliga barn och föräldrar jag haft glädjen att möta här på Koh Lanta! Hela Lilla Svenska Skolan med fantastiska kollegor som jag verkligen kan rekommendera till alla runt omkring mig, både som pedagog och som förälder.

Fjärilens sista vecka gick lika fort som de innan, måste ju bero på att vi har så roligt ihop. Vår utflykt tillsammans med Mangon gick denna vecka till Lanta Animal Welfare, en av våra favoriter faktiskt. Vem gillar inte att få gosa med katter??

Vi har även fortsatt med julpyssel, träning inför julshowen, högläsning, sångstunder, rörelse och självklart massor av lek.

Fredagens avslutningsshow gick galant! Mangofjärilarna körde en favorit i repris- vi tecknade och sjöng till låten ”Rudolf med röda mulen”. Supergulligt!

Nu återstår endast att tacka för mig och önska er alla en God Jul och ett riktigt Gott Nytt År!

Kram Anna

 

F-1:an Mangon

Ännu en vecka i julens tecken!

Det har blivit en hel del julpyssel, julteckningar och julsånger. Vi har myst till julmusik, tittat på julfilm och tränat inför fredagens uppträdande på skolans julshow!

Vi har arbetat en del för att försöka bli färdiga med olika uppgifter t ex i svenska och matte. Särskilt de barn som har böcker och arbete med sig från sina hemskolor.

I tisdags var vi på Lanta Animal Welfare och lärde oss om hur hemlösa och skadade djur tas om hand och får ett hem. Många av djuren adopteras till andra länder, t.o.m. till Sverige! Det var jättemysigt att gosa och leka med alla söta katter! Vårt besök där hänger ihop med ett arbetsområde om Katter.

Vi har arbetat med ett projekt om Katter utifrån boken ”Katten och ekorren på sommarön”. Boken fick vi från Riksföreningen Sverigekontakt som arbetar med att stärka svenska språket, traditioner och kultur hos svenskar utomlands. Projektet kommer vi nu att redovisa i ord och bild till föreningen. Eventuellt blir det ett reportage om vårt arbete i deras tidning Sverigekontakt, kul!

Veckan avslutades med vår fantastiska julshow! Många härliga uppträdanden! Ringdans runt granen och julraketen och gott julfika, mums!

Trevlig helg!

God jul och gott nytt år!

Camilla

 

 

1-2:an Snäckan

Den sista veckan har gått i en rasande fart. Eleverna har gjort klart det sista i sina planeringar, städat sina lådor och gjort rent sina arbetsbord. Vi har hunnit spela mattespel, göra en klurig bilduppgift tillsammans, och lekt en samarbetslek. Jag har läst högt för eleverna ur den spännande boken ”Alva och dum-Julia”. Vi har även lyssnat på radions adventskalender.

Vi har tagit avsked och tackat av fem av våra kamrater. Det känns alltid sorgligt att säga hej då, men vi hoppas att vi ses i framtiden här på Koh Lanta igen. Nu går vi på jullov, och jag tror att klassen är mer än redo för lite ledighet. Jag önskar alla elever som ska åka hem till Sverige en riktigt trevlig resa och en God jul. Till er andra hälsar jag er varmt välkomna tillbaka onsdagen den 9/1 2019 klockan 09.00.

Allt gott

Madde

 

2-3:an Geckon

Sista veckan innan ett välförtjänt jullov! Många längtar efter lediga dagar med sol och bad medan andra hellre hade gått i skolan. För där finns alla kompisarna! Oavsett vad vi tycker så är det julafton om bara några dagar.
Under veckan som gått har fokus legat på att kontroller att alla elever ligger väl till i sina planeringar från sina hemskolor. Mellan det individuella arbetet har det skapats fina målningar av både tomten och Rudolf med röda mulen.
Under avslutningsdagen bjöds vi på fina uppträdanden från eleverna. Ett roligt upptåg från oss lärare och dans runt julgranen. När alla dansat så mycket de bara orkade bjöds alla på fantastisk god fika.

Vi på Geckon önskar alla ett skönt jullov.

Helene

 

3-4:an Palmen

Den här veckan vi i klassen gjort fina ljuslyktor i gips. Dessa fick torka sedan målades de i fina färger med glitter på.

Prästen Anders med sin fru Ulrika har varit här och berättat om Jesus födelse. Tänk vad härliga kommentarer barn säger ibland. En av mina elever frågade om prästparet har läst bibeln.

Det är många elever som slutar nu i klassen och återvänder hem till Sverige. Jag kommer att sakna dem och hoppas att de kommer tillbaka till oss snart igen.

Ha en fin jul, Lovisa.

 

4-6:an Hajen

I veckan har eleverna haft full fokus på att bli klara med sina arbeten i de olika ämnena och det som hemskolorna önskat ska vara klart innan jullovet.

Eleverna har hunnit med att pyssla en del. Ibland har klassrummet sett ut som en riktig tomteverkstad. Julkort både på svenska och engelska, julteckningar och julklappar har tillverkats. Jullyktor med värmeljus har eleverna gjort av klasskopparna vi får med fredagsglassen varje vecka. I Hajarna försöker vi tänka återbruk. I trä- och syslöjden har elevernas alla fina hantverk gjorts klart. Troligtvis blir det flera lyckliga föräldrar som får en fin handgjord julklapp.

Ett efterlängtat och välförtjänt jullov med sol och bad väntar nu många av eleverna som stannar kvar här på Koh Lanta. De som åker hem får en fin vit jul, som det verkar.

Hajarna tar nu jullov och vi önskar en riktig GOD JUL & GOTT NYTT ÅR

/ Rebecka

 

6-7:an Kokosnöten

Slutspurt även i kokosnöten denna vecka! Eleverna har jobbat på hårt in i det sista för att hinna med de uppgifter de fått från sina hemskolor. Många av eleverna har arbetat med religion under veckan, men det har även slutförts arbeten i spanska, bildanalys, Sveriges historia och om Island och isländska samt Sápmi och samiska.  Flera elever har gjort prov in i det sista. Men nu är allt klart och alla kan känna sig nöjda med och stolta över vad de har åstadkommit under höstterminen.

Vi avslutade veckan med att säga hej då till några kompisar samt titta på årets julshow. Det var många fina uppträdanden. Två elever från vår grupp uppträdde. En spelade piano och en sjöng.

Sedan fikade vi och önskade varandra God Jul och ett skönt lov!

Vi önskar även er andra en riktigt God Jul!

 

8-9:an Bananen

Sista veckan och slutspurt!!

Bananerna har gjort checklistor på sina återstående uppgifter för veckan innan jullov och det har varit glädjetjut varje gång någon fått sätta ett kryss på listan och vi har kommit ett steg närmare jullovet

Eleverna har verkligen jobbat på bra och bidrar till ett så gott klimat i klassrummet. Alla elever håller på med olika saker så det har varit allt från husbygge, gjutning i betong, befolkningsstatistik, engelskahörförståelse, ritteknik, matteprov, virkning, bokrecensioner, dansuppvisning av egenkoreograferade låtar etc.

I onsdags valsade vi loss i Salan och sista genomförde de slöjdtimmarna för året.

Idag är det julavslutning och morgonen inleddes med att göra en ”Wall of Pepp”. Eleverna fick skriva positiva saker, saker som peppar som vi satte upp på väggen i bananen. Tanken är att den ska fungera som en extra energikick åt hjärnan när vi drar igång igen vecka 2. Positiva tankar gör ju att vi lär oss bättre så nu går vi mot ett välbehövligt jullov och kommer tillbaka fulla med energi då vi hälsar nya elever välkomna till Bananen.

Så från oss alla, till er alla – EN RIKTIG GOD JUL!!! /Sara