Vecka 51 2014

Förskolan Fjärilen

Nu nalkas julen och det har julpysslats på förskolan Fjärilen. Vi har planerat dagar tillsammans då barnen själva valt lek och aktiviteter.

Vi började veckan med att ha engelska tillsammans med Jenny och vi sjöng sånger och övade på engelska fraser. Mitt i veckan hade vi en leksaksdag då barnen tog med sig en leksak som presenterades på samlingen och sedan lekte vi alla tillsammans med dem. En uppskattad aktivitet av barnen och alla samarbetade jättebra.

På idrotten lekte vi lekar. Vi lekte billeken, lövet faller och fruktsallad efter gemensam uppvärmning. Hela Salan pulserade av rörelse och glädje.

På fredagen var det julavslutning med pompa och ståt. Vi tackade av fyra barn som slutade och önskade dem lycka till när de åker hem till Sverige. Ha en riktig god jul och gott nytt år och tack för en underbar, rolig och spännande termin.

Lill, Sara, Elin

Förskoleklassen Mangon

Sista veckan på höstterminen svischade förbi i rasande  fart! Denna veckan säger vi hej då till Axel A och Isak vi önskar dom lycka till hemma i Sverige.

På språksamlingarna har vi spelat ett spel med sammansatta ord. I matten har vi gjort” Vad ska bort” och ”Talets granne”. Vi har gjort en egen julsaga och ritat till den. Det har varit elevrådsmöte som vår elevrådsrepresentant Oliver var på. Vi har tittat klart på Sunes jul med barnen på Snäckan.

Efter gympan i tisdags fick barnen bada om dom ville och det ville alla. Det fungerade jättebra så det kan vi göra igen. Tisdagen avslutades med julpyssel i Salan, så mysigt, det blev! De äldsta barnen på Fjärilen, Mangons barn och barnen på Snäckan pysslade tillsammans. Det blev julkort, änglar och girlanger.

Terminen avslutades med sedvanlig avslutning i Salan. Födelsedagar firades, barn avtackades och Geckon hade ett roligt julspex. Lärarna bjöd på” tokigheter ”. Det hela avslutades med dans kring granen och julfika.

God Jul och Gott Nytt År!

Marion

1-2:an Snäckan

Julen närmar sig med stormsteg och idag har vi skolavslutning.

Tiden har gått så fort och det beror på att man är lycklig som ordspråket säger. Det är jag också som får träffa mina fina elever och deras familjer varje dag. Inte en dag har det varit jobbigt att gå till skolan och jag tror att med största sannolikhet att mina elever har känt samma som jag.

Den är veckan har eleverna gjort klart sina planeringar och forskat om tsunami och Thailand. Vi har julpysslat och tillverkat änglar, julkort och girlanger. Alla klasser har tillverkat girlanger och dessa har sedan häftats ihop till en jättelång girlang som ska prydde vår Sala idag.

Ha en härlig jul allihop och lycka till i Sverige Viktor, Ture, Levi och Greta. Jag saknar er redan.

Joel, Arvid, Doris och Elias ni är välkomna till skolan igen 7/1 – 2015.

Julkramar till er alla från 

Lovisa

3-4:an Hajen

En hel termin har vi fått njuta av varandras sällskap här på Hajen. Det har gått väldigt fort, men när vi tittar tillbaka har vi hunnit med väldigt mycket roligt och lärorikt som gör att man är riktigt laddad för ännu en termin. Vi har varit på många spännande besök i olika heliga hus, vi har haft flera roliga samarbetsdagar, familjeaktiviteter och vi har till och med haft konsulter inlånade som experter på olika områden i klassrummet.

Den här veckan har vi varit nere på en restaurang och målat en Dinosaurie. Det började med att det utlystes en designtävling på skolan som restaurangens gäster i slutänden fick rösta fram vinnaren på. Vi fick tillsammans med en annan klass äran att måla den riktiga modellen (inte riktigt i naturlig storlek, men nästan) och det har vi gjort den här veckan.

Vi har dessutom blandat glädje och sorg då vi firat Alfred som fyllde 9 år samtidigt som vi var tvungna att säga hejdå till våra fantastiska klasskamrater Tuva och Ebba.

Idag har vi haft en julavslutning som inte liknar dem man är van vid hemma i Sverige. Den var unik, men självklart har vi dansat runt granen, gjort raketen, ätit lussebullar och allt sådant som inte får fattas en sådan här dag.

God jul och ett fantastiskt nyår önskar jag er alla!

Linda 

3-4:an Geckon

Den här veckan var det vi i Geckon som ansvarade för Salan. Det innebar att vi fick göra något speciellt på vår julavslutning. En stor del av veckan har därför gått åt till att öva på en rolig pjäs om Rudolf med röda mulen.

Tisdag eftermiddag bjöds eleverna på ett smörgåsbord av olika julpyssel. Det blev en härlig blandning och mycket pysslande av smällkarameller, tomteluvor, girlander mm.

Geckon har tillsammans med Hajen vunnit en tävling om att få måla en stor dinosaurie på restaurang Picasso. I veckan var det dags för 17 förväntansfulla elever att sätta igång. Under två förmiddagar målade eleverna i olika omgångar samtidigt som resten av eleverna satt på restaurangen och arbetade med olika skoluppgifter. Som energitillskott blev vi bjudna på juice och pommes frites. Det blev ett lyckat samarbete med ett fantastiskt resultat!

Så här inför jullovet är det många som slutar på skolan. Vi i Geckon har avtackat 4 kompisar, Huga, Sixten, Astrid och Malva. Vi kommer sakna er!

På fredag hade vi julavslutning för hela familjen och Geckon fick visa upp sin pjäs. Avslutningen böjs också på julspex av skolans pedagoger, långdans och fika.

God jul på er alla!

Karin

5-6:an Kokosnöten

I veckan har vi framför allt avslutat pågående arbete. Vi har lyssnat på en redovisning om våra nordiska grannländer, läst färdigt alla novellerna och julstädat klassrummet.

Tisdagens julpyssel var uppskattat i Kokosnöten och klassrummets exteriör pimpades i värsta thai-style. Så även Salan, vilken inbjudande tog emot alla på fredagens skolavslutning.

Här avtackade vi ett 20-tal elever, däribland Saga, Linus HD, Elin och Viktor från Kokosnöten. När vi ses igen i januari fylls dessa platser upp och sammanlagt kommer ca 60 elever att börja på Lilla Svenska Skolan 7 januari.

Tack för en härlig och väl genomförd termin. Ha ett underbart jullov.

God jul och gott nytt år!

Olof

7-9:an Bananen

Idag hade vi en lyckad julavslutning i ett fullsatt Salan efter en intensiv men trevlig sista vecka. Eleverna har jobbat klart, julpysslat, bakat lussekatter och haft tid till att socialisera, spela spel och vi har haft en mysig vecka med go klassgemenskap. Vi har haft besök av en elev från Sverige.

En uppskattad tradition är att eleverna skriver bra egenskaper som de uppskattar hos sina klasskamrater och som vi samlar på ett fint diplom, som eleverna som slutar får tillsammans med en CD med foton.
Denna vecka fick vi tyvärr ta avsked av många elever på Bananen, Isac, Julius, Hedvig, Nellie och Viola.

Det var härligt att rama in detta med Disneys jul a’la geckosarnas ”Rudolf med röda mulen”, lärarnas (mössens) ”Askungen på bal ” och ringdans runt granen. Tack till alla i Bananen som bakat så goda lussekatter som många elever, föräldrar och anhöriga fick avnjuta till en god kopp kaffe idag.

Tack för en fin tid en flitig termin och en riktigt god jul!

Gabriella