Vecka 5 2007

SALADANSKOLAN

Den gångna veckan har vi besökt den thailändska skolan i Saladan. Det var spännande och intressant. Barnen var sugna på att bekanta sig med varandra och gjorde en del tappra försök. Besöket resulterade i att de yngre barnen bestämt sig för att skicka inbjudningskort till den klass de träffade och bjuda dem till vår skola medans de äldre har inviterats till fotbollsmatch.

Vi kan inte heller nog ”skrävla” över dom tuffa tjejerna och Martin i 7-9:an som åkt in till skolan och undervisat de thailändska barnen i engelska och som har tänkt fortsätta med detta. BRAVO!

Bilder från besöket, tagna av Nadja Ekman, finns på skolans hemsida www.svenskaskolanlanta.se – där kommer veckobreven också fortsättningsvis att läggas ut.

 

BUDDISMEN

I torsdags startade vi det gemensamma arbetet med buddismen. Lärarna spelade upp ett litet drama som handlade om hur Siddharta Gautama, son till en adelsman i Indien för 2500 år sedan, gav sig ut för att söka sanningen. Han kom sedan att kallas Buddha som betyder den upplyste eller uppvaknade.

Vi fortsätter nu att arbeta med buddismen på olika sätt i klasserna. Om allt sedan går som vi önskar oss så får vi under torsdagen besök av Anneli Block (Millis och Emanuels mamma) som bl a skall berätta lite för oss om vad man bör tänka på när man besöker ett templet. Under fredag middag (ca.13.00) hoppas vi sedan att vi skall få komma till templet – TACK FÖR HJÄLPEN med det ANNELI!!!! Vi beräknar att de äldre barnen 5-9 går lite längre den dagen (ca.14.30) medans de yngre slutar som vanligt.

 

VISUMRESOR

Under måndagen och tisdagen kommer Helené och Anna att befinna sig i Kuala Lumpur på visumresa. Som vikarie under dessa dagar är till 7-9:an Helena Johansson och för 3-4:an Frida.

 

TRAFIKEN

Snälla – tänk på att enligt thailändsk lag så skall man vara minst 17 år och ha körkort för att köra moped. Hjälm skall alla (förare) ha. Det händer jättemycket olyckor så vi vill uppmana er att följa de thailändska lagarna – var rädda om er, era barn, och era medtrafikanter.

 

Ha en riktigt skön och solig helg, det är vi alla värda!!!

Helena med flera.