Vecka 45 2007

Förskolan

Den här veckan fick förskolan 3 nya barn och vi har därför ägnat mycket tid åt att lära känna varandra. Barnen är väldigt gulliga och vi gör tillsammans allt vi kan för att nya barn skall känna sig välkomna. Vi hoppas att Åke, Maj och Vilmer skall trivas riktigt bra hos oss.

Den här veckan började också Frida hos oss. Frida är lärarkandidat och kommer att vara hos oss i fyra veckor.

Den 5/11 firade vi att Linus fyllde 4 år genom att sjunga och hurra och så gav vi Linus de teckningar som hans kompisar på förskolan målat till honom. Sen fick alla smaka på glass som Linus hade med sig – den var jättegod!

I onsdags gympade vi loss ordentligt till ”Röris” tillsammans med förskoleklassen – det var jättekul!

Veckans sång: Flodhästsång
Veckans ramsa: Masken

Cathrine Ingebrigtsen, ansvarig pedagog förskolan

Förskoleklass

Det har varit en trevlig första vecka i förskoleklassen. Vi har känt oss fram både med varandra och med arbetsmaterialet som vi ska jobba med.
Barnen har startat med en Rim bok och Räkna med Domino. Vi har haft ”Röris” tillsammans med förskolan och under tisdagen hade vi några ettor på besök.

Veckans sång: Flodhästsång
Veckans ramsa: Vad ska vi göra?

Marie Andersson, ansvarig pedagog förskoleklassen

1-2:an

Trots att veckan blev kort, tycker jag att vi hunnit med en hel del. Det har varit roligt att se, att alla har varit så aktiva på rasterna. Alla har varit med på badminton, beach-ball, frisbee, hopprep, twist, kast med vanlig boll och pingis förstås.

På idrotten hade vi frisbee och beach-ball för att visa, att man kasta och slå lagom hårt, för att den andre ska kunna ta den.

Vi har pratat om 10-kompisar i matten. Dom är jättebra att träna på och vi spelade bl.a kort där vi skulle samla 10-par. Dessutom har det varit full aktivitet med Tangram och kuber där de verkligen fått kämpa för att kunna klura ut det. Det är inte lätt, kan jag säga!

Barnen har denna vecka börjat med en egen berättelse. Först har de nu fått beskriva sin huvudperson och det är apor, fotbollsspelare, spöken, Alien, prinsessor och jag vet inte vad! Det blir spännande och se vad som kommer att hända med dom.

Vi har också börjat lite med alfabetisk ordning som vi fortsätter med nästa vecka.Nu har vi också börjat öva på sånger till vårt luciatåg. Det är faktiskt inte många veckor kvar, så nu gäller det att ligga i med träningen.

Vi fick säga hejdå till Casper (och Astrix) i torsdags. Det är alltid ledsamt när någon åker hem, men vi önskar dem lycka till.

På måndag kommer Lina, åk 1, att börja hos oss. Välkommen Lina!

Hoppas att det blir en skön helg för er med en extra dag att koppla av på!

 

Elisabeth, lärare åk 1-2

 

 

Åk 3-4

Elever kommer och går. Även så denna vecka. Nya elever i 3-4:an är Alice, Hugo och Max. De är hjärtligt välkomna till oss i klassrum 4.
Thailäraren har lärt oss en thailändsk sånglek. Den liknade vår svenska lek ”sura ägget”.

På bildlektionen målade vi ”fartygsfönster” med vattenfärger.

Det var många som prövade på att lösa veckans matteproblem. Det tog tid – men skam den som ger sig.

Det är en konstig känsla att sjunga ”tomtesånger” när termometern står på +30 och solen gassar in genom fönstret. Men det är viktigt att hålla liv våra svenska traditioner.

Den här veckan är en kort vecka eftersom fredagen var studiedag. Därför fick den gemensamma samlingen i salan bli en torsdag istället.
Det var Astrix sista skoldag här på Lilla Svenska Skolan. Han ”attackerades” av kamraternas e-mailadresser. Det har blivit många nya vänner för Astrix under de fem veckor han varit här nere.Samlingen avslutades med att bröderna Kristoffer och Niklas visade upp en helt fantastisk jongleringsshow.

Ann-Sofi Ericson, Lärare årskurs 3-4

Åk 5-9

Även de äldre eleverna har blivit fler den här veckan. Vi hoppas och tror att Olivia, Felix, Frida och Jonna skall trivas hos oss på skolan.
Veckorna går fort och den här veckan har ju varit en dag kort dessutom. Dom äldre barnen skall hinna med mycket och dom kämpar på bra med sina individuella planeringar och visst har vi ändå gjort lite annat också. Vi har t ex lärt oss fläta armband och fotlänkar i en teknik som är snarlik ”makramé” Vi har också fått lära oss lite thai och nu kan vi bl.a tala om var vi bor och så har vi tränat på att räkna. Vi har haft engelska tävlingar och så har vi spelat rugby och badat i ösregn.

Mia Jonsson, klassföreståndare åk 5-6

Maria Nilsson, klassföreståndare åk 7-9