Vecka 42 2014

Förskolan MangoFjärilen

Nu var det dags för Mangofjärilen att ha ansvar för Salans sammankomster. Den här veckan var det många nya elever på skolan som välkomnades i Salan. Elin började hos oss i måndags och vi har tillsammans haft många lära känna lekar den här veckan. Vi hälsade också Sara välkommen som pedagog på Mangofjärilen.

På idrotten värmde vi upp till röris. Sedan lekte vi land, skepp och hav, kom alla mina fjärilar och drakleken. Vi avslutade idrotten med massage.

Vi fortsätter med vårt odlingsprojekt där vi följer utvecklingen av plantorna. Den här veckan har vi planterat chili. Nu har vi en andra planta med vattenmelon och en sockerärtsplanta som börjar titta fram.

I veckan hade hela skolan samarbetsdag tillsammans på stranden. Eleverna delades upp i olika grupper med åldersblandade barn. Utmaningen var att tillsammans bestämma något att skulpturera som har med havets tema att göra. Ge skulpturen ett namn och sedan smycka den med havsskägg, snäckor, blad, pinnar och koraller. Det blev en riktigt rolig samarbets utmaning för alla och jättefina sandskulpturer.

Barnen ville sjunga och dramatisera till indiansången på fredagsavslutningen. Vi har övat rörelser till sången och sjungit till ukulelespel. Innan uppträdandet målade vi oss med teatersmink och tog på oss våra indianskrudar vi gjort. Sedan var det dags för fredagskul!

Ha en toppenfin helg!

Önskar:

Sara och Lill 

 

1-2:an Snäckan

Nu har vi startat upp en klass till på vår skola, Snäckan. Det är elever som går i år 1-2. Välkomna, Joel, Viktor, Ture, Nova, Liam och Eddy. Om ett par veckor kommer vi att bli en fulltalig klass med 12 elever.

Det känns redan nu att det kommer att bli en toppen klass. Alla elever är glada, förväntansfyllda och empatiska.

Jag startade upp klassen med en bilduppgift där det gick ut på att samarbeta med varandra. Resultatet av detta pryder den ena väggen i vårt klassrum.

Vi har även tagit reda på fakta om Thailand. Visste ni förresten att vattenmelon heter dengmo på thailändska.

Eleverna har även arbetat med sina egna enskilda planeringar från Sverige.

Tillsammansdag på stranden har vi också haft. Alla elever, stora som små delades in i olika grupper. Sedan gällde det att bygga upp skulpturer som hade med havet att göra. Det var härligt att se när de äldsta barnen hjälpte de yngsta och det rådde samarbete på högsta nivå.

Ha en bra helg

Lovisa

 

3-4:an Hajen

Den här veckan har skolan växt betydligt och vi har både fått nya klasskamrater och pedagoger. Nu börjar det verkligen bli fart på skolgården!

Vi har arbetat vidare med vårt tema om religion och tro. Vi har koncentrerat oss på judendomen den här veckan. Detta ledde till många intressanta diskussioner om allt från andra världskriget till hur det kunde komma sig att Jesus var jude när han föddes.

I torsdags samlades hela skolan på stranden och hade en samarbetsdag på temat Hav. I åldersblandade grupper fick vi frossa i kreativitet med allt det material som stranden hade att erbjuda och skapa härliga sandskulpturer.

Vi har firat två födelsedagsbarn i klassen då både Olle och Vincent har fyllt under den gångna veckan.

Hoppas att ni får en strålande helg!

Linda 

 

3-4:an Geckon

Nu har Geckon blivit en egen klass och i måndags fylldes klassen på med 6 elever i åk 3 och 4. Jag hälsar Josefin, Sixten, Ida, Hector, Melvin och Meya varmt välkomna.

Själv är jag också ny på skolan och jag ser mycket fram emot det halvår jag ska tillbringa här, i en underbar miljö, med härligt positiva barn.

Eleverna började veckan med att intervjua varandra två och två och presenterade sedan sin kompis för gruppen. Eleverna har lärt känna varandra under veckan och de har redan blivit en härlig liten sammansvetsad grupp.

Vi har kommit igång med egna planeringar då vi arbetar med olika uppgifter som eleverna har fått med sig från Sverige. På engelskan har vi tränat på att beställa på restaurang och eleverna har gjort små sketcher som de visat upp för varandra. Så nu hoppas jag att alla vågar beställa själva framöver!

Vi har även hunnit med att arbeta med barnkonventionen samt tittat på Lilla aktuellt och pratat om aktuella händelser i världen. Tordagen var samarbetsdag då vi lärde känna de andra eleverna på skolan och byggde fina sandskulpturer. Slutligen avslutade vi veckan med lite skön massage!

Trevlig helg

Karin

5-9:an Kokosnöten

Vi välkomnade 2 nya elever till klassen, Thea och Isabell, båda åk 6.

Under planeringsarbetet på måndagen besöktes vi av Filippas faster Lena, som arbetar med lärarutbildning hemma i Sverige.

Friidrotten går mot sitt slut. På tisdagen övade vi stafett och kast med liten (tennis)boll. Nästa vecka är det dags för final i detta, då det kommer att bli en lagtävling i samband med en förlängd idrottslektion.

Torsdagen bjöd på strålande väder och samarbetsövningen på stranden blev en välkommen aktivitet. Vilka vackra sandskulpturer som skapades!

Vi lyssnade till de första bokpresentationerna under fredagen.

Två nya elever börjar i klassen på måndag, vilket gör att vi blir 11. Samtidigt får vi hjälp av en lärarkandidat, som kommer att följa klassen under 6 veckor.

Trevlig helg!

 

Olof