Vecka 41 2014

Förskolan MangoFjärilen

Vi startade i måndags laddade med nya utmaningar. Nästan hela måndagen sprudlade av olika lekar. Frida berättade om Pisuas besök hemma hos henne och presenterade alla trekantiga former hon sökt. Nu tog Asta vid och vi började med formjakt efter fyrkantsformer i vår omgivning.

På idrotten värmde vi upp med röris-cd då vi var olika djur som balanserade, hoppade, galopperade och sprang. Vi gjorde leken Pomperipossa och trollkarlens hatt.

Mitt i veckan planterade vi sockerärtor. Vi provade med att blanda lite sand i jorden för att det är så fuktigt. Vi har fått tre nya melonskott som har vuxit upp. Men inget har kommit i de burkarna med växthus. Vi reflekterade tillsammans och kom fram till att här i Thailand är luftfuktigheten hög så kanske blir det för fuktigt. Vi fortsätter följa utvecklingen av våra plantor.

Vi har haft hela skolan sjunger och eleverna fick välja låtar som vi spelade till. Emilio höll i en sång då vi andra sjöng som ett eko till. Vi har också spelat ukulele inne på Mangofjärilarna tillsammans. Sånger till D- ackordet på engelska och thailändska.

På torsdagen spelade vi brännboll mot föräldrarna nere på stranden. Självklart vann pedagogerna och eleverna matchen bara med ett poäng. En trevlig och rolig eftermiddag tillsammans.

Vi avslutade veckan tillsammans med Sharon. Hon hade tre djur med sig som vi sjöng en sång om på thailändska. Det var en kanin, råtta och en fågel. Barnen sjöng med samtidigt som de gjorde rörelser.

 

Ha en jättetrevlig helg alla!

Lill

 

1-4:an Hajen

Vädret och tidvattnet ställde till det för oss och gjorde att tisdagens idrottslektion hölls i Salan, där vi repeterade teknik och därefter tittade på en del intressanta friidrottsprestationer på Youtube.

Vi fortsatte vårt tema om religioner och besökte på onsdagen en moské. Eleverna fick ställa frågor om allt från klädsel till begravnings-platser. Sharon hade fullt upp med att översätta frågor och svar. När vi kom tillbaka till skolan fortsatte temat med livliga diskussioner kring det vi fått lära oss.

På fredagens Sala-avslutning ordnade Kokosnötterna en frågestund, där de testade religionskunskaperna hos föräldrarna och eleverna.

Två nya pedagoger har nu börjat på skolan. Det är nygamla ansikten och vi hälsar både Lovisa och Karin välkomna tillbaka. Karin kommer att ha den 3-4:an som flyttar in i Geckon, medan Lovisa tar den 1-2:an som huserar i Snäckan. Nya elever är på ingående redan på måndag så nu växer skolan ganska snabbt.

Trevlig helg

Linda och Olof