Vecka 40 2014

Förskolan MangoFjärilen

Glada lekladdade barn anlände till Mangofjärilarna i måndags. Vi lekte och byggde kanaler i sandlådan då vi fyllde på med vatten bildades stora sjöar. De äldre eleverna kom och deltog i vår lek.

Den här veckan har vi haft formjakt då vi sökt efter trekantsformer i vår omgivning. Frida hade ansvar över Pisua som besöker henne på hemmaplan.

På ukulelesunden sjöng och spelade alla barn till favoritsången Londons burning och broder Jacob på olika språk. Alla ville vara med och spela trots att det kan kännas i fingrarna efteråt.

När vi hade idrott lekte vi många olika rörelsesagor som uppvärmning. Vi fortsatte med leken under hökens vingar och av slutade med drakleken.

Vi har ljudat och skrivit enkla ord efter en dansk modell. Barnen har en liten lapp framför sig med alfabetet som vi ljudat och ramsat fram. Barnet ljudar och skriver de bokstäver som de uppfattar i ordet. Inget rätt eller fel utan lusten och nyfikenheten till skriften skall stå i centrum.

Vi fortsätter med vårt planteringsprojekt och vi har köpt sockerärtor, chili och solrosor. Vi har förberett inför plantering och märkt upp yoghurt burkar och byggt växthus. Varje dag följer vi planteringen av melon, lam yai och farang äpplen. Ett litet skott har tittat fram!

Vi avslutade veckan med Thai. Sharon har lärt oss vad pojke och flicka heter på thai och tog med sig två nya handdockor.

I Salan på fredagssamlingen avslutade vi veckan med att fira kanelbullens dag genom att äta kanelbullar. Ett mycket gott fredagsmys!

Ha en fin helg och tack för en underbar vecka tillsammans!

Lill

 

1-9:an Hajen och kokosnöten

Vi fortsatte vårt tema om religioner. Hajarna har gått från kristendomen till islam. Kokosnötterna har jobbat vidare med kristendom, judendom och islam samt orienterat sig i buddhism och hinduism bl a genom en presentation av en äldre elev.

På idrotten hade klasserna bockkull som uppvärmning och sedan övade vi saxtekniken i höjdhopp. Slutligen sprang alla varsitt två 60-meterslopp. Bra kämpat!

På grund av Lindas och Olofs visumresa till Malaysia hjälpte Amelia Junholt och Sharon till i klasserna. Tack!

Linnéa och Victor Svensson har nu lämnat oss för denna gång, vi kommer att sakna er! Nya elever är på ingående redan på måndag.

Under fredagsavslutningen så fick vi en mysig stund tillsammans då vi fick kanelbullar att äta för i morgon är det kanelbullensdag.

Trevlig helg!

Olof och Linda