Vecka 40 2013

Förskoleklassen/förskolan Fjärilen

Den här veckan börjar Arvid och Edvin på förskolan Fjärilen. För att välkomna våra nya vänner på ett bra sätt har vi haft olika väljarstationen och mycket lek för att lära känna varandra.

Vår käraste larv Pisua visade oss ett experiment som kallas flygfiskar. Man kan klippa två hack i vardera sida på en pappersremsa. Som sedan sätts ihop till en fiskform. Barnen kastade upp dem i luften och de snurrade så fint. Det var ett mycket intressant experiment tyckte barnen. Pisua berättade också att han/hon känt sig modig som hade Övat på att våga. Isabelle lärde Pisua att stå på huvudet. Att våga nya utmaningar är bra att rustas för livet.

På samlingen har vi sjungit en vädervisa och reflekterat över olika väderförhållanden. Eftersom vi fått mycket regn har vi lek mycket med vatten. Vi har grävt kanaler i sandlådan och en stor ö i mitten.

När vi hade idrott i salan värmde vi upp till rörisskivan. Det gillade barnen. Efter det lekte vi olika rörelselekar och avslutade med vattenlek och dusch med slangen.

Det har varit många härliga lekar denna vecka med våra utklädningskläder, färgpennor och vi har även degat med playdoh-lera. På draman hade barnen stor inlevelse till berättelsen om när vi gick ut i skogen och blev jagade av en varg. Spännande! Under ett tillfälle hade Ida på en läs vila en massage vila istället. Det var avslappnade tyckte alla, det måste vi göra om igen.

På fredagen kom en fin överraskning. Kanelbullar från Zukasno (nya coffe my house) Barnen åt bullarna med god aptit tillsammans med den goda juicen.

Ha en riktigt fin helg! Önskar

Lill, Sharon och Ida

 

1-2:an Snäckan

Oj, vad det regnade i måndags när vi skulle hissa upp den thailändska flaggan. Det gick inte att stå utomhus i spöregn så fick sjunga den thailändska nationalsången utan att hissa upp flaggan.När det regnar i Thailand öser det ner till skillnad mot Sverige.

Vi har arbetat med utomhusmatematik. Alla elever fick varit papper med de geometriska formerna på. De skulle sätta ett streck för varje form, triangel, kvadrat, rektangel och cirkel. Efteråt fick de visa sitt resultat i form av stapeldiagram. Tänk vad mycket kvadrater det fanns på vår skolgård. Alla ingångar till klassrummen består av kvadratiska kakelplattor. Eleverna fick ihop flera hundra kvadrater tillsammans.

I fredags hade vi på Snäckan ansvar för samlingen i Salan. Som vanligt hade vi en demokratisk röstning på vad vi skulle göra. Vi enades oss om två lekar, fruktsallad och mördaren och detektiven. Efteråt åt bjöds alla på kanelbullar eftersom det var ”kanelbullens dag”.

Välkomna säger jag till våra nya elever, Viktor, Adam och Vincent. Även till Sarah och Lovisa som går sista terminen på lärarhögskolan i Jönköping.

Trevlig helg!

Lovisa, Lovisa och Sara

 

5-9:an Hajen/Kokosnöten

Tiden går fort, hela sex veckor har vi varit igång och denna vecka hälsar vi två nya elever välkomna till Kokosnöten, Cornelia och Bianca. De går i årskurs 7 respektive 8. Det känns skönt att gruppen har blivit lite större.

Den här veckan har det arbetats flitigt inne hos oss, alla har varit fokuserade på sina egna planeringar och de har jobbat riktigt bra. Det har hunnits med diagnoser i matte och Hanna har gjort sitt första test i engelska, lite nervöst tyckte hon. Varje vecka så tittar vi på Lilla Aktuellt, det är ett bra sätt att hålla sig uppdaterad om vad som händer hemma i Sverige och i övriga världen.

Förra veckan började eleverna att arbeta med ”Pop konst – Andy Warhol” och de har denna vecka blivit klara med uppgiften. De har färglagt sina egna bilder och resultatet blev många härliga porträtt i olika färgställningar.

På idrotten denna vecka fick eleverna köra kull och knuten som uppvärmning. Efter det så blev det friidrott och denna gång var det höjdhopp och 60 meter som eleverna skulle testa. Inte lätt att springa snabbt i sanden men alla gjorde sitt bästa. Vi fick se många olika stilar i höjdhopp, jättekul! Passet avslutades med stretching.

Veckan avslutades med att fira ”Kanelbullens dag”. Mycket uppskatt av alla som var med.

Må så gott alla och ha en härlig helg!

Pia