Vecka 40 2007

Sol ute, sol inne, sol i hjärtat, sol i sinnet. Tusen tack alla mysiga barn, duktiga lärare och trevlig föräldrar – visst har vi det gôtt.

 

 

Så här har vi det i förskolan

På förskolan har vi haft en spännande vecka eftersom vi fick en ny fröken och så kom det 6 nya barn. Det har gått så bra för både nya och gamla och lära känna varandra och för våra nykomlingar att bekanta sig miljön och vi trivs redan jättebra ihop.

Vi sjunger mycket och gärna på förskolan. Varje vecka introducerar vi veckans sång som den här veckan var: En liten båt. Den här gången gjorde vi illustrationer till också. Under fredags samlingen försökte vi lära dem stora barnen några av våra sånger. Vi tränar oss också på klappramsor, just nu ”Masken”.

Under rörelsepasset lekte vi En bonde i vår by och Hoppråttor, sen lekte vi en lång stund i skolans nya vattenspridare.

Hela veckan har vi byggt vägar, tunnlar, slott och hus i sandlådan. Hoppas att det inte regnar bort i helgen.

6-åringarna har jobbat på med siffran 5 och med sina händelseböcker. Den här veckan har förskolebarnen också börjat på en händelsebok, men dom gör en bok gemensamt istället.

Cathrine Ingebrigtsen & Jennie Enenge

Så här har vi det i 1-2:an

Det var verkligen jätteroligt och komma tillbaks till Koh Lanta och till skolan (jag arbetade ju här förra läsåret).Första veckan har varit toppen! Vi har tagit en del tid till att lära känna varandra samtidigt som vi har fått mycket gjort. Vi har förstås jobbat i diverse olika läromedel, men utöver det så har vi bland annat börjat på en gemensam saga. Vi har pratat om Sverige och märkt ut på kartan var i Sverige vi bor eller vart ifrån vi kommer.

Vi har dekorerat klassrummet med vackra bilder som vi tillverkat och lådorna har vi också gjort tjusiga lappar till.

På gympan var vi med 3-7:an och hade olika samarbetsövningar på stranden.

Vi har spelat en del tärningsspel för att öva addition och så har vi sjungit en hel massa sånger och övat på att dansa Jenka.

Elisabeth Lundmark

 

Så här har vi det i 3-7:an

Nu har ännu en fantastisk vecka passerat i skolsal nummer 4. Den har gått i hälsans tecken. Tillsammans med våra tre lärarkandidater har vi arbetat med temat ”Kroppen”. Under mattelektionerna har eleverna bl.a tränat på enheter genom att mäta varandra och jämföra. De har fått lära sig vad de olika kroppsdelarna heter på engelska. Detta har de fått göra genom att spela bingo. Under Talking Activities passet arbetade de med par övningar där de fick beskriva bilder för ”parkamraten”.

Idrotten på stranden är alltid ett lika populärt avbrott från det ordinarie skolarbetet. Den här veckans idrottspass blandades med sånglekar och samarbetsövningar. Det blev ett varmt och svettigt pass. Här på Koh Lanta gäller det att ha fantasi. Resorten där vi brukra duscha efter gympan har inte öppnat än – alltså fick det bli vattenspridaren, på skolgården, som kylde av oss.

Vi har haft värderingsövningar där eleverna har fått diskutera frågor som har handlat om kost, utseende och kamratskap. Det var många kloka och intressanta synpunkter som kom fram.

I torsdags överraskades eleverna med att bli bjudna på kanelbullar och äpplejuice. Det var kanelbullens dag! Finns det något godare än en nybakad kanelbulle en solig dag?

Veckan avslutades som vanligt med samling i salan. Förskoleklassen bjöd oss på uppskattad sångunderhållning. Vi kämpar på med thailändska nationalsången. Det är inte lätt – men vårt mål är att kunna sjunga den utan ”fusklapp” till jul. Skam den som ger sig.

Ann-Sofi Ericsson

 

Ha en riktigt trevlig helg!

Helena Johansson