Vecka 39 2018

Förskola-förskoleklass Fjärilen

Oj, oj, oj, vad vi står i. Vi både jobbar, leker och har kul så tiden flyger fram.

Denna vecka har vi kommit fram till bokstaven Dd. Vi ljudar, bygger, formar våra kroppar, skriver och letar ord på Dd.

På tisdagen blev vi bjudna till Christian och Camilla på Lanta Sport Resort. Där fick vi alla träna Thaiboxning. Att få till armar, ben, slag och sparkar är inte alltid det lättaste, men oj vad kul vi hade. Svetten bara rann efter 60 minuter.  Tack snälla för att vi fick komma till er!

På idrotten tränade vi på friidrott. Stranden är perfekt för detta! Först värmde vi upp genom jogging och stretch. Därefter stöttade/kastade vi med sandboll eller med kokosnöt. Vi provade även på att kolla hur långt vi kunde hoppa i sanden, det vill säga längdhopp. Vi avslutade idrottslektionen genom att leka ”trasan” som är en av barnens favoritlek just nu.

Denna vecka åkte vi i Fjärilen på en extra utflykt. Vi tog skolbussen till Lanta Animal welfare för att återigen gosa med katterna på Kitty City. Undrar hur många barn som vill ha med en av katterna hem?

På fredagen valde vi glass, hade engelska med Owl, lekte, sjöng och masserade varandra med en massagesaga.

Vi önskar er alla en härlig helg!/

Anna och fjärilarna

 

1-3:an Geckon

Ännu en härlig vecka har susat förbi. Arbetet med planeringarna från hemskolorna har fortsatt.

I måndags hade vi värdegrund. Då tittade vi på film om vänskap och pratade om hur man är när man är en bra kompis.

Vi har avslutat vår uppskattade högläsningsbok ”Gummitarzan” och startat med ”Kalle och chokladfabriken”.

På engelskan har vi arbetat vidare med färger och kläder. Vi har tittat på film, repeterat bingo och pratat om olika färger i klassrummet och vad vi har på oss.

I tisdags var vi på Lanta Sport Resort och provade på thaiboxning, roligt och svettigt!

På idrotten hade vi friidrott med längdhopp, löpning och stöta kokosnöt!

Vi har fortsatt med programmering och bl.a. programmerat hälsningsmoment i par.

En mycket bra och lärorik vecka!

En skön helg önskar vi er alla!

Helene och Camilla

 

4-5:an Hajen

Den här veckan har vi arbetat så svetten sprutat. På måndag eftermiddag åkte eleverna i Hajen och Kokosnöten till Lanta sport resort och utövade Thaiboxning. Eleverna hade fantastiska tränare som lärde och visade dem vad de skulle göra. De stretchade, sprang, boxade, kickade, sparrade m.m. När vi sedan efter den jobbiga thaiboxningen kom tillbaka till skolan smakade frukten gudomligt gott.

I de olika ämnena har eleverna arbetat på som vanligt.

I svenskan arbetar de vidare med olika läs- och skrivstrategier. Eleverna har skrivit nyhetsartiklar och faktatexter.

I matematiken har eleverna arbetat med de fyra räknesätten, tal med olika decimaler, bråk, längd, area och symmetri.

I engelskan har vi pratat om vad vi äter till frukost, lunch och middag. I grammatiken har vi arbetat med adjektiv.

I SO har några arbetat med Sveriges landskap, kartkunskap och Sveriges natur.

Stora frågor som moral, etik, gyllene regeln, dilemman, solidaritet, empati, kränkning, jämlikhet, vad och hur en bra kompis är m.m. var några av de frågor som vi diskuterade i klassen.

I bild har eleverna kommit långt med sina förstoringar av tecknade figurer. Fantastiska bilder börjar skönjas och eleverna strålar när de ser hur fina de blir.

Den här veckan sken solen på oss så att vi kunde fortsätta friidrotten på stranden. Tresteg och finslipning av stafett stod på schemat. Tresteg var något som var mycket svårt i början men med lite instruktioner och flera hopp så gick det bättre och bättre.

Ha en go helg önskar Hajarna

 

6-9:an Kokosnöten

Den här veckan har vi jobbat hårt. Eleverna har både varit på två roliga teman/utflykter, förberett för fredagens salasamling som vi höll i, plus att de jobbat hårt med sitt ordinarie skoljobb.

I måndags fick alla elever prova på thaiboxning eller muay thai, som det heter på thailändska. De fick köra ett svettigt träningspass med professionella thaiboxningstränare på Lanta Sport resort. Muay Thai är en mycket viktig idrott i Thailand, inte bara rent sportsligt utan även kulturellt och historiskt och den har sitt ursprung långt tillbaka i tiden. Det är därför väldigt roligt att eleverna får möjlighet att prova detta.

Vi har under veckan jobbat hårt med att lära oss frukters namn på thai. Med gott självförtroende och nyvunna kunskaper om frukter och siffror åkte vi i onsdags till marknaden och handlade frukt. Eleverna använde sina thaikunskaper till att kommunicera och handla. Efteråt provsmakade vi alla frukter. En del frukter var väldigt goda, medan andra inte föll eleverna i smaken. De frukter som fick högst betyg var mango och pomelo, medan vi i botten hittade jack fruit och snake fruit.

På idrotten den här veckan hade eleverna en svår utmaning, nämligen att hoppa tresteg. Efter mycket teknikövning fixade alla det med bravur! Vi finslipade även tekniken i kortstafett.

Vårt bidrag till fredagsamlingen den här veckan var ett musikquiz. Eleverna hade förberett frågor i kategorierna barnfilmer, musik för föräldrarna och ny musik. Som en bonus hade vi även livefrågor, där några elever framförde låtar live på piano och gitarr med tillhörande sång. De har övat väldigt mycket och gjorde fantastiska framträdanden!

Trevlig helg och pop kan mai säger vi i kokosnöten!

//Malin