Vecka 39 2014

Förskolan MangoFjärilen

Vi på Mangofjärilarna välkomnade eleverna tillbaka efter ledigheten. I måndags var det sex nya elever som började på skolan. På Mangofjärilen började Asta och Frida.

Eftersom vi är nya inför varandra har vi haft lära känna vecka. Vi har haft olika aktivitetsstationer då barnen själva valt sysselsättning. I den fria leken har vi lärt känna varandra då vi lekt olika roll lekar. Kärlek har varit ett gemensamt ämne i lekarna.

Vi har planterat våra kärnor vi samlat på. I skolan har vi fått smaka många olika exotiska frukter och satt ord på våra smaker. Barnen har varit mycket intresserade av att organisera och samla material till odlingen. Meningen är att vi skall få följa utvecklingen från frö till planta. Vi planterade melon, lam yai och farang äpple. När vi smakade på grön mango tog vi hand om kärnan som nu får ligga på tork till nästa planteringstillfälle.

På idrotten byggde vi en redskapsbana med en stor spindelgrotta, ett jättehögt stup, lava öar och en hoppstation. Vi avslutade idrotten med rörelselekar.

Tillsammans har vi varit på formjakt och sökt geometriska former i vår miljö. Vi blev utmanade att lösa olika formuppgifter.

På hela skolan sjunger bjöds vi på kanelbullar av Simon och Sanna som skall sluta. Vi sjöng alla av hjärtans lust och många favoritsånger som eleverna hade önskat.

Vi avslutade veckan med Thai. Ämnet var färger och vi fick lära oss en sång om färgen orange.

På fredagsavslutningen berättade vi om vårt odlingsprojekt. Sedan lekte vi leken detektiven och mördaren.

Tack för en vecka av leklust och lärande! Ha en toppenhelg!

Önskar:

Lill

 

1-9:an Hajen och kokosnöten

Vi fortsatte vårt nya tema om religioner. Hajarna har koncentrerat sig på kristendomen och berört kyrka, Bibel och Jesu liv. Kokosnötterna har sett en film och diskuterat vad religion är och varför det finns, samt orienterat oss i de religioner som har samma stamfader, nämligen kristendom, judendom och islam. På fredagen deltog vi i en buddhistisk invigningsceremoni av ett café vid stranden.

På idrotten  genomförde vi den demokratiskt valda aktiviteten ”Sista paret ut”. Det nya arbetsområdet blir friidrott och vi gick igenom teknik och grunder i kula och längdhopp.

Vi har välkomnat våra nya elever och till vår glädje sett att de smält väl in i elevgruppen.

Trevlig helg önskar

Olof och Linda