Vecka 39 2007

Det känns på hela ön att det är att det är någonting på gång, det byggs och öppnas upp. Nya restauranger, små caféer, resebyråer, klädbutiker och tvätterier dyker upp samtidigt som vi blir fler och fler ”faranger” (utlänningar) på ön (även om vi fortfarande är få).  Den där känslan av spänd förväntan som råder över ön har under slutet av veckan även infunnit på skolan. Vi är alla nyfikna på de nya elever, deras familjer och på de lärare som kommer till oss i nästa vecka, det skall bli så kul med tillökning i ”familjen”.


På måndag börjar Elisabeth Lundmark hos oss igen – hon kommer att ha ansvar för åk 1-2 resterande del av läsåret. På måndag börjar också Jennie Enenge i förskolan. Jennie kommer att vara hos oss till och med 25 april 2008. Under veckan som kommer får vi hela 10 nya elever – det skall bli så roligt och få träffa gamla vänner och att få göra nya bekantskaper.

 

PS. glöm inte läsa om vad de har haft för sig i 1-6:an och förskolan här nedan.

Sköt om er!

Helena

Här kommer en hälsning från åk 1-6

Nu har fyra veckor gått sedan skolstarten. Eleverna är fantastiska som arbetar på så flitigt under lektionerna trots det varma klimat som råder här i Thailand. Det är en underbar grupp med mycket fantasi och skrivarglädje. Den här veckan har vi skrivit om vad man tror att man gör om ungefär 50 år.

Under onsdagsmorgonen vräkte regnet ner. Men som man säger, efter regn kommer solsken. Precis när veckans idrottslektion skulle gå av stapeln tittade solen fram. Det blev idrott på stranden. Lärarkandidaterna Jenn & Kristin, som kommer att vara på skolan den närmaste månaden, höll i denna lektion. Det blev uppskattade idrottslekar som t ex fem i rad och doppboll.
Under onsdagens Talking English lektion lekte vi affär. Alla är väldigt duktiga på att uttrycka sig på engelska.

Varje fredag har vi Mattekul. Den här veckan testade vi olika mattespel.

En populär aktivitet under rasterna är pingis. Det finns de elever som vill ta det lite lugnare. De har bildat massagetåg i salan.

Det var vår tur att hålla i fredags samlingen. Vi hade svårt för att bestämma oss för vad vi skulle göra. Men vi kände oss i lektagen och valet föll på att vi skulle presentera lekarna Fruktsallad och Ria ra.

Allt har ett slut. Detta var sista veckan som Millis, Ludvig, Seth och Alexander arbetade tillsammans med oss. Ett nytt klassrum väntar dem med Elisabeth som är tillbaka på Lilla Svenska Skolan efter ett långt sommarlov. Det kommer att kännas tom för oss inne i vårt klassrum. Men skolgården är inte så stor så vi ses.

Hälsningar

Ann-Sofi Ericsson, lärare åk 3-7 (från och med nästa vecka)

Så här har vi haft det i förskolan

Förskolan började veckan som resten av skolan, med vernissage då vi visade upp det vi tillverkat av våra strandfynd för föräldrar och andra nyfikna minglare.

Vi har hunnit med mycket i veckan. Just nu arbetar vi med siffran fyra på många olika sätt. När vi pratar om siffran så tränar vi på att säga den på engelska och thai också så klart. (Det blir säkert ännu mer thai nu för fröknarna har ju börjat på thaikurs)

Under lässtunderna den här veckan har vi funderat på och pratat om i fall sagorna som vi läst skulle kunna sluta på något annat sätt än på det sätt författaren tänkt sig. Det här att lett till mycket kul diskussioner och många nya, spännande och kreativa slut.

På vårt rörelsepass så lyssnade vi efter olika ljud och rörde oss utifrån vilket ljudet var. Det här var så roligt att vi höll på en hel timma.

Eftersom det regnat en hel del i veckan så hade vi vissa dagar stora vattenpölar på gården och då blev plötsligt sandlådan en båt på havet som seglade vida omkring. Annars har vi lekt mycket i restaurangen/affären den här veckan också och serverat fröknar och andra gäster diverse maträtter.

Veckans sång: Jag heter Karl-Oskar
Veckans ramsa: Masken.

Hälsningar

Cathrine Ingebrigtsen, förskolan & förskoleklass