Vecka 38 2018

Förskola-förskoleklass Fjärilen

Veckorna flyger fram i rasande takt, förmodligen för att vi har så kul tillsammans.

Denna vecka har vi fokuserat på vårt fredagsuppträdande i Salan. Vi har övat, övat och övat. Just nu fungerar allt precis som det ska, undrar bara om nervositeten kommer ställa till det för oss…

Förutom att träna till fredagen har vi jobbat vidare med bokstaven C c, siffran 3, haft idrott på stranden, träffat Owl som lär oss mer engelska och många andra saker.

Att vara en bra kompis är viktigt! Vi är många som ska vara tillsammans och samsas om våra saker.

Regler. Är det viktigt och varför i så fall? Vi spelade spel och funderade på vad som händer om man inte följer reglerna. Vi kollade också på Ugglan och kompisproblemet och diskuterade efteråt.

Vi på fjärilen önskar er alla en skön helg!

Anna

 

1-3:an Geckon

Den här veckan har vi arbetat med sammansatta ord och gjort kluriga rebusar.

Några har arbetat med insektens delar och tagit reda på fakta om olika insekter. Hela klassen har arbetat med friktion och tittat på olika tekniska lösningar på lekplatsen i Old town.

På engelskan har vi fortsatt att träna på olika kläder och färger. Vi har tittat på film, gjort övningar och spelat bingo.

Onsdagen började som vanligt med idrott på stranden. Denna vecka lekte vi olika kullekar i solen och värmen på stranden. Kull uppskattas verkligen av de flesta och finns ju i hur många varianter som helst!

Arbetet med programmering har fortsatt. Hur gör man för att programmera så att det verkligen blir exakt som man tänkt? Vi har programmerat personliga hälsningar i par och tittat på olika filmer om programmering. De flesta har fått testa att programmera på datorn med Lightboot och Greppa programmering. Kul!

Ha en härlig och solig helg!

Helene och Camilla

 

4-5:an Hajen

Den här veckan har vi haft en ”vanlig” skolvecka. Det har arbetats i klassrummet så det har stått härliga till. Eleverna har arbetat med sina planeringar i de olika ämnena.

I svenskan har vi läst och skrivit mycket. Vi fortsatte att gå genom olika läs- och skrivstrategier. Eleverna har arbetat med återberättande av en text, faktatexterna och de har lärt sig skriva nyhetsartiklar. Veckans ord och tillhörande förklaringar av orden förhördes.

I matematiken har eleverna arbetat med multiplikation, division, area och symmetri beroende på vilken årskurs de går i. Multiplikationstesten genomfördes och det är mycket roligt att se att eleverna blir bara bättre och bättre för varje vecka som går.

I engelskan har vi arbetat med some, any, hörförståelse via datorn och kommunikation.

I SO har några arbetat med Sverige, dess landskap, städer och sjöar.

I NO har några elever arbetat med kroppen, dess muskler, hjärta, lungor och skelett medans en annan grupp arbetade med värme, kyla och väder. Båda grupperna haft olika experiment inom sitt arbetsområde.

I bild har eleverna börjat med förstoring av en tecknad figur. Eleverna arbetar med ett rutmönster för att få bilden så autentisk som möjligt när de ska förstora den tecknade figuren.

Den här veckan öppnade sig himlen och regnet öste ner när vi skulle ha idrott, vilket gjorde att vi istället fick ha idrott i vår samlingslokal Salan. Friidrott som det var tänkt blev istället ett hårt pass Tabata. Eleverna och lärarna blev riktigt trötta och svettiga efteråt, men tack och lov avslutades passet med en lugn avslappning, till elevernas förtjusning.

Fredagens lunch var till elevernas stora glädje pannkakor och glass.

Ha en go helg önskar Hajarna

Rebecka

 

 

6-9:an Kokosnöten

Under veckan har vi jobbat vidare med att lära oss thai. Vi har lärt oss siffror från 0-100. Eleverna har bland annat fått spela memory för att lära sig. Nästa vecka kommer vi att jobba med frukter.

I tisdags fick vi på grund av regnet flytta vår idrott från stranden till salan. I salan gick det inte att hoppa tresteg och springa stafett, så det får vänta till nästa vecka. Istället körde vi ett intensivt tabatapass med avslappning efteråt. Det bästa på hela idrottslektionen var enligt eleverna avslappningen.

I övrigt har eleverna jobbat på efter sina individuella planeringar. Exempel på arbeten som varit på gång under veckan: Läsa Mio min Mio, ta reda på fakta om plankton, spela in film med greenscreen, jobba med blyertsteckning och skuggor, lära sig skillnad mellan demokrati och diktatur, sammanfatta det svenska valet, skriva en argumenterande text och räkna procent.

Nu ser vi fram emot en skön helg, som förhoppningsvis innehåller mer sol än den förra.

Pop kan mai!

Malin