Vecka 38 2014

Förskolan MangoFjärilen

Leken sprudlar i gruppen och det märks på barnen att vi nu lärt känna varandra. Det är en fin atmosfär och glädje när vi lär tillsammans. Vi har läst om apors liv då vi har en apa som besöker oss på skolgården. En nyfiken apa som gillar att mumsa i sig Haleas matlåda.

Vi har sjungit, rimmat och ramsat. En rolig fingerlek gjorde vi på svenska och engelska som handlar om apor. När vi hade drama så dramatiserade vi en schimpanssaga med rörelser. Vi har lärt oss en ny engelsk sång om elefanter och apor. Sharon presenterade en spännande ramsa om apor på en gren på samlingen. I leken har vi varit spindelapor som kastar sig fram genom grenar och lianer. Vi har målat apor av våra handavtryck.

Vår fjäril Pisua fortsätter att besöka barnen med sin loggbok. Vi är nu både här och hemma på bokstavsjakt. Vi söker efter nya ord i vår miljö. I tisdags presenterade Juli sin tillvaro med Pisua som ett boktips. Pisua är supernöjd och stortrivs med att lära sig om livet och får hänga med på många äventyr med alla familjer.

I veckan har vi haft Lantajoggen tillsammans med den andra svenska skolan på ön. Alla barn var delaktiga och gjorde ett jättebra springlopp. Den dagen hade vi en lång och härlig siesta efter maten då alla eleverna var jätte nöjda.

På hela skolan sjunger hade vi tema engelska sånger. Vi sjöng och gjorde rörelser till ukulelespel. Det var mycket sång och härliga toner och eleverna ville inte avsluta utan var sugna på mer.

Vi avslutade veckan med Thai lektion. Vi sjöng om färgen röd med dockan Doeramon.

Ha en fin helg önskar:

Lill

 

1-7:an Hajen och Kokosnöten

På måndagssamlingen avrundade vi valet, både Riksdagsval och skolval. Hajar och Kokosnötter röstade fram ”Sista paret ut” som sin önskelek att genomföra på idrotten och detta blir nog lättare att verkställa än regeringsbildningen i Sverige.

Vädret var på vår sida i tisdags och löpvädret blev perfekt. Tillsammans med Sanuk, öns andra svenska skola, genomförde vi Lanta-joggen. Barnen sprang olika sträckor. De yngsta 500 meter och de äldsta 1.500 m på Klong Dao Beach. I mål belönades de med banan och vatten. De som ville lämnade bidrag till Lanta Animal Welfare som ”springpeng”. Denna springpeng är tradition även där hemma i Sverige under Skoljoggen men ändamålet är naturligtvis annat.

Vi startade även upp vårt nya tema om religioner. Vi började med att brainstorma och fick ner alla våra tankar kring tro och religion på 2 olika mindmappar. Arbetet kommer att pågå under några veckor och vi kommer att göra studiebesök och träffa en del intressanta människor.

Trevlig helg önskar:
Olof och Linda