Vecka 38 2007

Till alla föräldrar och andra läsare av veckobreven. Den här veckan har jag fått god hjälp av Ann-Sofi Ericsson, som är en av våra underbara lärare här på skolan, att skriva en del av veckobrevet.

 

Hej!

Veckorna rullar på i en rasande fart. Eleverna i 1-6:an är flitiga som myror. Alla ställer upp för varandra. Vi är som en enda stor familj i vår lilla grupp på nio elever.

Den här veckan provade eleverna på att sätta ihop sitt eget planeringsschema. För en del var det första gången. Med lite stöttning så ”fixade” alla det utan några som helst problem. Under veckan har fyrorna arbetat vidare med sitt Sverigehäfte. Detta kommer vi att ha som en hjälp då vi ska göra en jämförelse med Thailand. Max har arbetat med sin Europa resa. Klassen har fått lyssna på hans första del av resan.

Eleverna i ettan och tvåan är inne i en berättar period. De har tillverkat sina egna berättelseböcker. Även den här veckan har vi varit inne i förskoleklassen och läst högt ur våra egna författade berättelser. Under veckans ”Talkning activities” lektion fick var och en göra en personbeskrivning utan att nämna personens namn. En muntlig övning som uppskattades av alla.

Idrottslektionen tillbringade vi som vanligt på stranden. Även den här veckan lärde vi oss nya bollekar och vi slutade med ett svalkande dopp.

Veckan avslutades med en pysseldag då vi tillverkade olika föremål av strandfynd. Vi fick hjälp av pyssel sugna föräldrar. Se bilder av de saker de gjorde på pysseldagen.

Efter ännu en rolig och intensiv skolvecka samlades vi i Salan. Där fick vi njuta av en underbar tolkning av De tre bockarna Bruse som förskolebarnen presenterade för oss.

Hälsningar

Ann-Sofi Ericsson,

Lärare åk 1-6

I förskolan har vi:

•   gjort snörmålningar som vi har gjort snygga tavlor av.
•   lekt mycket med vatten på dagisgården.
•   övat och gjort rekvisita till uppsättningen av Bockarna Bruse.
•   lekt i vår nya bambuaffär och restaurang (kanske blir det något annat     nästa vecka).
•   haft rörelse till Bamsemusik och så avslutade vi med lite sagomassage.
•   gjort pyssel av våra strandfynd.
•   jobbat med siffran 3. Vi har också tränat på vad tre heter på                 engelska och thai.
•   gjort familjeporträtt.
•   skrivit händelseblad.

Varje vecka skriver 6-åringarna händelseblad. På detta blad berätta man om och ritar en bild från en händelse i veckan.

Veckans sång: Veckodagarna
Veckans klappramsa: Hickory dickory docka

Detta händer nästa vecka.

På måndag morgon har vi en liten vernissage då vi visar upp våra konstverk från fredagens pysseldag.
Så vill vi också hälsa tre tjejer från lärarhögskolan hjärtligt välkomna hit. Åsa, Jenn och Kristin skall göra praktik här på skolan från v.39 – v.42.

Hoppas att ni alla får en riktigt härlig helg!

Varma hälsningar

Helena