Vecka 37 2018

Förskola-förskoleklass Fjärilen

Denna vecka började vi med nästa bokstav- Bb. Den övade vi på både muntligt och skriftligt. Vi letade efter ord som börjar på Bb, vi formade våra kroppar, arbetade med bokstavsstenciler och såg på olika filmer/avsnitt på nätet.

På tisdagen jobbade vi med siffran två. För att bli ännu bättre på finmotorik så klipper och klistrar vi mycket. Det är bra att hålla tungan rätt i munnen!

På onsdagen tog vi ut oss helt under skoljoggen. Vi sprang 500 meter på stranden under en strålande sol. Efter var vi värda både frukt och vatten. Det var kul att den andra svenska skolan sprang med oss och att många föräldrar och syskon slöt upp. Efter morgonens löptur lyssnade vi på en saga om pirater och därefter byggde vi ett skepp och seglade iväg.

På torsdagen var det en riktigt regndag. Vi jobbade vidare med bokstäver, högläsning, sångstund, spelade spel, skapade i garn och lekte massor.

Veckans omröstning av glassmak resulterade i choc chip. Mums!

/Anna

 

1-3:an Geckon

Denna vecka har vi välkomnat ytterligare en ny elev till klassen.

Skolarbetet fortsätter och vi har bl.a. arbetat med addition, subtraktion och antalsuppfattning. Vi har även tränat på 10-kompisarna, uppställningar samt udda och jämna tal. Dessutom har vi lärt oss om programmering och testat att själva programmera.

På NO har vi pratat om Sjöstjärnor. Hur stora kan de bli? Hur många armar har de? Var sitter deras ögon? Oj vad mycket vi lärt oss!

På svenskan har vi gått igenom substantiv bl a genom att leka Vad kejsaren tycker om!

Vi har haft skapande (bild och slöjd) och gjorde då fina armband som flätades med hjälp av en cirkelpappskiva.

Lantajoggen i onsdags var en hit för alla och geckosarna kämpade väl! Tusen tack till alla er föräldrar som var med. Alla eleverna var så taggade när vi kom tillbaka och så stolta över sina prestationer. Bra jobbat!

Vi har haft en minst sagt innehållsrik vecka och vi ser fram emot nästa.

Ha en fin helg.
Camilla och Helene

 

4-5:an Hajen

Ännu en härlig vecka på Koh Lanta och Lilla Svenska skolan har gått. I onsdags kom en ny elev till vår klass, vilket alltid är lika trevligt.

Den här veckan har vi tillsammans med den andra svenska skolan på ön haft Lantajoggen. Det är detsamma som Skoljoggen i Sverige. Sträckorna eleverna sprang var 2 km, 1 km och 500 meter. Dagen började med att vi alla tillsammans värmde upp under ledning av Linda. Sedan ställde de äldsta upp på mållinjen för att sedan ivrigt ge sig iväg. Några minuter senare startande och sprang de yngsta glatt iväg. Väl i mål fick alla ta emot en vattenflaska och banan. En fantastik insats av ALLA, stora som små den här strålande dagen på stranden Klong Dao.

Eleverna har den här veckan arbetat med sina enskilda planeringar. I tekniken har Hajarna byggt klart sina kreativa och kända byggnader. En uppgift som eleverna med stor entusiasm och glädje började med.

I svenskan fortsatte vi läsa och skriva om den spännande boken Alex Dogboy. Vi fortsatte att gå genom olika skriv- och lässtrategier, samt att vi började skriva en text tillsammans, där vi tänker på att måla ut språket. Veckans ord och tillhörande förklaringar av orden förhördes.

I matematiken har vi arbetat med addition, subtraktion, längd, area och symmetri beroende på vilken årskurs de går i. Torsdagen avslutades som vanligt med ett multiplikationstest, som gick ännu bättre än förra veckan. Träning ger färdighet.

I engelskan har vi repeterat a/an/the/ singular och plural och siffrorna 1-101. Vi har i engelskan även läst, skrivit och haft kommunikationsövningar i form av spel.

I NO har eleverna arbetat med värme, kyla och väder i både text och skrift.

På idrotten har vi på stranden haft friidrott. Den här veckan stod stöta kula med kokosnöt, hoppat längd och växlingsträning på schemat. Eleverna lyssnade och gjorde fantastiskt bra ifrån sig.

Slöjd och skapande av vänskapsband lärde vi oss. I form av en snurra och olika garn flätade vi vänskapsband/nyckelringar mm. Det skulle visa sig bli en succé för snart satt hela skolan på rasterna och gjorde vänskapsband.

Hajarna avslutade veckan med att ha göra ett framträdande i Salan inför de andra eleverna på skolan och föräldrar.

Haj haj vi ses nästa vecka

Rebecka

 

6-9:an Kokosnöten

Vi har haft en härlig och ganska sportig vecka den här veckan. I onsdags sprang hela skolan Lantajoggen, vår motsvarighet till skoljoggen. Alla elever i kokosnöten kämpade väldigt bra och klarade de två kilometrarna galant.
På idrotten har vi den här veckan startat upp ett fyraveckors block med friidrott. Det uppskattades verkligen av eleverna. Den här veckan fick de prova på längdhopp, kort stafett med växlingar och stöta kokosnöt. Vi har inga kulor här, men det fungerar väldigt bra att använda en kokosnöt istället. Elevernas favorit var stafett.

Vi har börjat med en ny högläsningsbok den här veckan, ”Fablehaven-Den förbjudna skogen”. Det är en fantasybok, som verkar väldigt spännande. Vi återkommer med en recension när boken är utläst.

Vi fortsätter jobba med att automatisera multiplikationstabellerna 0-10, eftersom det underlättar mycket att kunna multiplikationstabellerna när man arbetar med matte. En till två gånger per vecka gör eleverna något som vi kallar för multitest. Det är 100 multiplikationstal som görs på tid. Eleverna har på de få veckor vi gjort detta förbättrat sig väldigt mycket, vilket motiverar dem att jobba vidare. I början var det många suckar när jag sa multitest, men nu tjatar eleverna om att få göra testet, minst två gånger i veckan.

 

Pop kan mai!

Malin