Vecka 37 2014

Förskolan MangoFjärilen

Vi på Mangofjärilen har lekt olika djurlekar och varit på bokstavsjakt. Den här veckan har vi fokuserat på bokstaven E. Vi samlar ord på förskolan och hemma och läser boken om Kråkes bokstavsdagar. Vi har också rimmat, skrivit och ljudat på ord som börjar på bokstaven E.

På idrotten har vi lekt olika lekar som under hökens vingar och kom alla mina Mangofjärilar. Vi har fotat de olika lekarna till vårt val i miniatyr där alla elever var med och röstade på fredagssamlingen i Salan.

I veckan hade vi också samarbetsdag då vi lekte lekar på stranden. Vi delades upp i lag och samarbetade  kring kluriga ord, vattenlekar och avslutade med leken knuten.

Vi har haft ukuleleskola på avdelningen då vi kompat till nya sånger. Vi har sjungit på Thai och på engelska och övat på olika takter. Mitt i veckan samlades vi alla i Salan och hade hela skolan sjunger till ukulelespel. Nu börjar vi lära oss sångerna och alla sjöng i glada och starka toner.

Vi har reflekterat kring våra familjer och även ritat och barnen har beskrivit sin familj. Barnen funderade över om husdjur också är familjemedlemmar och kom fram till att de också tillhör familjen.

Vi avslutade veckan med Thai. Sharon och Elefanten Chang utmanade oss med nya frukter och en rolig lek.

Ha en trevlig helg!

Lill

 

1-7:an Hajen och Kokosnöten

Hajar och Kokosnötter har fortsatt arbeta med valet och hur Sverige styrs. På fredagens Sala-avslutning genomförde alla elever på skolan ett skolval, med röstkort, valurna, röstlängd och valblanketter. Men istället för politiska partier valdes favoritlekar att göra på kommande idrottslektion. Valresultatet tillkännages på måndagssamlingen.

Vädret spelade oss ett spratt och tvingade oss flytta den planerade samarbetsdagen från onsdag till torsdag, men då var det desto finare och vi knallade ner till stranden efter samlingen. Eleverna roterade på 3 stationer och lekte viskleken på en, bildade ord med tennisbollar på en andra och fyllde vattenhinkar på den tredje. Avslutningsvis gjorde vi ”Kringlan”, där eleverna i blindo fattade varandras händer och därefter arbetade för att lösa knuten.

Veckan i övrigt har varit god. Vi har sjungit tillsammans med Lill och Sharon och haft idrott, utöver allt arbete i klassrummen. Nu är alla väl förtjänta av några dagars vila.

Olof och Linda