Vecka 37 2007

Hej den här veckan vi haft ganska soligt och skönt väder (när jag igår lämnade skolan vid sex på kvällen visade termometern på 30 grader). Fast visst kommer det en och annan skur emellanåt.


Det är en mysig, men än så länge ganska liten skara barn, som samlas i salan på morgonen innan skolan kör igång. Nio ringer Ann-Sofi i klockan och då kör dagens arbete igång.
Tillsammans tränar vi tappert på thailändska nationalsången, uttittade och påhejade av thailändarna som arbetar runt om skolområdet. Så småningom skall den väl sitta – barnen är jätteduktiga!!

Under veckan som gått har förskolan och i förskoleklassen bl a:

•    Firat 2 födelsedagar och tillverkat födelsedagskort till jubilarerna.
•    Målat jättefina självporträtt
•    Varit på stranden och letat strandfynd till nästa veckas ”pysseldag”
•    Byggt och lekt med jättemekano
•    Börjat med sagomassage – det var jätteskönt
•    Vi har gjort pappersflygplan
•    Pratat om och jobbat med siffrorna 1 och 2. Vi tränar också på vad orden heter på engelska och thai

Veckans sång; Rimtramsa

 

Emanuel berättar om veckan i åk 1-6:

En skolvecka går fort här i Thailand. Nu har vi gått två veckor på Lilla Svenska skolan. Den har veckan har vi för första gången (för de flesta av oss i klassen) arbetat efter egna planeringsschema.
I SO har fyrorna börjat arbeta med Sverige. Tvåorna har skrivit egna faktaböcker om djur och drömmar. Max som går i sexan, har börjat med att låtsas resa genom Europa. På idrottslektionen var vi på stranden och testade på längdhopp. Vi lärde oss en ny bollek också. I engelskan har vi haft talking activities. Det kändes lite pirrigt att prata inför klassen. På bildlektionen gjorde vi fotoramar av snäckor och annat som vi hittat på stranden.
Den har veckan har vi också börjat att läsa högt ur en bok för förskolebarnen. Den här veckan var det Alexanders tur att läsa for Albin.
Vi har börjat att träna på Thailands nationalsang som vi sjunger varje måndag och fredag då vi har samling i Salan.
Det har varit en rolig vecka i 1 – 6:an.

Emanuel i fyran

 

Ha det riktigt bra!

Glada hälsningar

Helena