Vecka 36 2007

Äntligen skolstart!

Hej nu har vi gjort första veckan på läsåret 07-08. Det var förväntansfulla barn, lärare och föräldrar som möttes i skolans sala måndagen den 3 september. Vi började dagen med att jag hälsade alla välkomna sedan fortsatte vi att träna på varandras namn (vi tjuvstartade dock med detta under lördagens lilla sammankomst på Southern Lanta resorts restaurang), med barn och lärares hjälp skapades ett spindelnät av svenska och thailändska flaggans färger i garn. Efter vår gemensamma stund fortsatte förskolan & förskoleklassen samt åk 1-6 diverse övningar på liknande tema i sina respektive rum. Sedan var alla skolbarnen jätte sugna på och få nya böcker och sätta igång och jobba och de flesta var mycket nöjda med att äntligen få läxa.

 

Mycket är nytt men en hel del sig likt; vid tiotiden får vi som vanligt en massa god frukt t ex ananas, melon, banan, pomelo och rambutan – det brukar smaka väldigt bra. Och när klockan närmar sig tolv promenerar vi upp till Mons restaurang och får dagens lunch (hennes mat verkar bli lika populär i år som den varit tidigare bland barnen).

 

I förskolan & förskoleklassen har vi bland annat:

•    Mätt oss för att vi skall kunna se om vi har växt något när vi slutar        vid Lilla Svenska Skolan

•    Gjort en födelsedagskrans av snäckor och sand som vi hämtat på              stranden

•    Lekt rörelselekar med skolbarnen

•    Vi har pratat om veckodagarna och vad de heter på svenska och              engelska

•    Vi har lekt mycket i sandlådan

•    Spelat en hel del bordtennis

•    Klätt ut oss till alltifrån prinsessor till hundar

Veckans sång: Sol,sol jättesköna sol

 

Emelie och Max berättar lite med egna ord om veckan i åk 1-6:

 

Hej den här veckan har vi gjort lite olika saker t.ex. plockat snäckor på stranden, gjort spindelnät i måndags, ätit glass på eftermiddagen på första skoldagen m.m.

Vi har tyckt det varit jättebra den första veckan vi har ätit god mat på restaurangen vi äter på.

Några i klassen har varit på skolan förr och till och med någon enstaka som bor här men det är väldigt många nya i klassen. Vi hoppas att ni har det bra där hemma.

Max Manteus

 

Hej!
Första dagen samlades vi i Salan där gjorde vi ett spindelnät. På eftermiddagen fick vi glass.

Vi har plockat snäckor. De ska vi ha till nästa veckas bildlektion. Vi har skrivit sagor som vi skall läsa för de små barnen.

Det är väldigt varmt när man jobbar. Vi äter på restaurang här och det är väldigt annorlunda. Människorna är också annorlunda deras språk, deras hus och sånt!

På rasterna brukar vi spela pingis, rita och prata. För många är det första gången de är i Thailand, så man får nya kompisar ,nya lärare och nya uppgifter. I klasserna hittar vi på många roliga saker. Vi har haft Mattekul då la vi Tangram, byggde med Happy Cube och la Bricko. På engelskan har vi haft Talking activities. Vi låtsades bl a att vi var på restaurang och där beställde vi mat.

Emelie Gunnarsson

Fredagen avslutades med samling i salan. Vi tränade på thailändska nationalsången och några andra sånger och avslutade med att ge varandra en applåd för att vi hade gjort ett så bra jobb och för att vi har haft en så rolig vecka.

 

Vi har fått en jättebra start på läsåret och det är härligt att veta att vi har så många veckor framför oss med dessa goa barn, trevliga föräldrar och duktiga lärare och att det så småningom kommer fler barn, föräldrar och lärare är ju bara ett plus så klart.

 

Ha en underbar helg!

Soliga hälsningar

Helena