Vecka 35 2018

Förskola-förskoleklass Fjärilen

Vilken rolig vecka vi haft!

Nu känner vi varandra rätt väl och lekarna blir ännu roligare.

I måndags arbetade vi med svenska språket genom att använda oss av rim och ramsor, högläsning och en svensk arbetsbok som heter ”Lyckostjärnan”. Det är inte alltid lätt att skriva så vi tränade finmotoriken genom att rita innanför, klippa och klistra.

Dagen efter fokuserade vi på siffror. Vi ritade siffror, skapade siffror med våra kroppar och såg på ”Livet i mattelandet”.

På onsdagar börjar vi dagen med idrott och lekar på stranden. Vädret var fantastiskt! Efter högläsningen hade vi dramalek och därefter var det storsamling i Salan. Som vi skrattade när vi lekte ”Kortleken”!

Soliga hälsningar Anna

 

1-3:an Geckon

Den här veckan har alla i Geckon kommit igång bra med arbetet från sina hemskolor! Eftersom vi fått nya i elever i gruppen har vi tränat namn och haft lära-känna-övningar,  kul!

Barnen har haft muntliga redovisningar och läst i sina lådböcker. Vi har tränat vidare på dagar, månader och färger på svenska, engelska och thai. Nu har vi även börjat med siffror och tal! Vi har dessutom gjort kluriga mattegåtor.

På idrotten i onsdags var det rejält varmt på stranden! Vi lekte lekar och tränade inför Lantajoggen om några veckor.

När vi hade gemensam skoltid lekte vi Kortleken och skrattade en massa tillsammans!

I torsdags var vi på Lanta animal wellfare och innan dess lärde vi oss om hundar genom att läsa, prata och skriva faktatexter.

Ha en trevlig helg.

Helene och Camilla

 

 

4-5:an Hajen

En vecka går fort när man har roligt tillsammans. Skolan åkte på studiebesök till Lanta animal welfare, där eleverna fick en guidad rundvandring och klappa katter och hundar, något de tyckte jättemycket om att göra.

Den här veckan har eleverna börjat arbeta med sina planeringar, var och en har sin egen planering att följa. I matematiken har vi fortsatt med de fyra räknesätten, taluppfattning och någon har arbetat med x och y. I engelskan har var och en av eleverna gjort en grammatikbok, där det första vi skrivit om handlar om a/an och the. Hälsningsfraser, beskriva sig själv, var jag bor, sina intressen, have och has är några saker som vi också arbetat med i engelskan, samt kommunikationsövningar i form av spel. I svenska läser vi den otroligt spännande boken Alex Dogboy tillsammans, som vi sedan diskuterar och skriver om. I SO har vi i valtider pratat om hur Sverige styrs och de olika partierna. Eleverna har ett grupparbete där de valt några partier att titta lite närmare på, som de sedan ska redovisa muntligt inför varandra. I grupparbetet har de fått skriva och söka information via datorn.

Vi hälsade en ny elev välkommen till klassen.

Hajarna ser redan fram emot en ny spännande nästa vecka

Ha en go helg!

Rebecka

 

 

6-9:an Kokosnöten

Den här veckan har vi jobbat mycket med det svenska valet. Några av eleverna har detta i sina ordinarie SO-uppgifter. De jobbar med demokrati, riksdag och regering, valet, de svenska riksdagspartierna m.m. Men den här veckan har vi alla haft tema de svenska riksdagspartierna inför fredagssamlingen. Det var nämligen vi i kokosnöten som hade hand om fredagssamlingen den här veckan. Eleverna bestämde att vi skulle ha en partiledarutfrågning. Alla elever tog sin an rollen som en partiledare, läste in sig på partiprogrammet och spelade sin partiledare i en utfrågning. En av eleverna spelade Skavlan och höll i utfrågningen och en av eleverna spelade kvällens hedersgäst Theresa May. Theresa hade egentligen inget att tillföra kring det svenska valet, utan pratade mest om Brexit.  Förutom att det blev en kul stund och att föräldrarna lyckades gissa vem som spelade vilken partiledare, så hoppas vi nu att de andra eleverna vet lite mer om vad partierna tycker och att föräldrarna fick den sista hjälp de behövde inför att de ska bestämma sig vem de ska rösta på.

I torsdags var vi på terminens först utflykt till Lanta Animal Welfare. Vi fick lära oss med om deras verksamhet och så fick vi gosa med både katter och hundar.

I klassrummet har vi läst vidare i vår galet spännande högläsningsbok. När vi väl börjar läsa vill ingen att vi ska sluta. Vi har som vanligt tittat på Lilla Aktuellt och gjort nutidsfrågor. Sedan har alla jobbat med sina egna planeringar. Innehållet i dessa är som vanligt väldigt varierande.

Idrotten den här veckan blev en riktigt svettig lektion när vi tränade jogging inför Lantajoggen som är om två veckor.

Hoppas alla får en skön helg.

Pop kan mai!

Malin