Vecka 35 2014

Äntligen skolstart!

Efter en fantastisk sommar hemma i Sverige var vi många som såg fram emot skolstarten på Lilla Svenska Skolan i måndags.  Jag möttes av glada, skolsugna elever, förväntansfulla föräldrar och taggade lärare. Jag ser med förväntan fram emot ännu ett roligt och lärorikt läsår.

Veckan har varit positiv och givande men bara rusat iväg. Våra 16 elever har visat nyfikenhet och arbetsglädje. De har umgåtts på raster och i gemensamma aktiviteter och lärt känna varandra. Det är ett härligt gäng!

Jag ser redan fram emot nästa vecka.

Varmt välkomna till ett nytt läsår på Lilla Svenska Skolan!

Kattis

Förskolan MangoFjärilen

I måndags var det äntligen dags för skolstarten.  I Salan samlades många nya nyfikna och förväntansfyllda barn då vi hade terminens första gemensamma samling.

Denna vecka har vi lärt känna varandra, miljön och vårt material. Vi har också utforskat utemiljön och byggt kanaler i sandlådan. Det har varit många möten i leken. Vi har även ritat självporträtt och blivit intervjuade om oss själva.

På samlingen har vi reflekterat och pratat om hur man är mot varandra. Vad ordet respekt har för betydelse. Vi har lärt oss nya lekar, sånger till ukulelespel och rimmat på olika ord.

Barnen turas om att ta med sig fjärilen Pisua hem med en loggbok. Pisua har blivit besjälad av oss och gillar att göra upptäckter och lära sig nya saker. Vi har tillsammans varit på bokstavsjakt och samlat ord som alla börjar på bokstaven P eftersom det är första bokstaven på namnet Pisua. Förra året hittade vi ett ägg som sedan kläcktes och blev en Pisualarv och har nu under sommaren utvecklats till en vacker fjäril.

På idrotten värmde vi upp med rörelse till musik. Sedan lekte vi kom alla mina Mangofjärilar som olika djur. Vi fortsatte med leken följa John och fiskarna kommer. Efter rörelsestunden hade vi fruktstund och smakade på exotiska frukter.

Mitt i veckan hade vi hela skolan sjunger gemensamt i Salan. Vi sjöng med starka toner till ukulelespel. Det var en härlig musikstämmning i skolan.

Som avslut på veckan hade vi Thai med Sharon då vi träffade dockan Doeramon. Vi  lärde oss hur man hälsar på thai, att man inte tar i hand som man gör hemma i Sverige. Det var spännande och utmanande att möta ett nytt språk och lärandet och koncentrationen var i topp hos alla.

Ha en trevlig helg!

Lill

 

1-7:an Hajen och Kokosnöten

Klockan 9 i måndags tågade 16 förväntansfulla barn i åldrarna 3-14 år in på skolan. En del är återkommande och veterander i sammanhanget, andra gör sin första tid på skolan. Vissa är här för hela året, medan några åker hem efter 5 veckor.

Den thailändska nationalsången spelades och flaggan hissades av 2 elever. Därefter gick klasserna till respektive klassrum för lite samkväm fram till rasten då det bjöds på melon och ananas. Sen följde undervisning och så lunch på restaurangen närmast skolan. Skoldagen avslutades 14.

En annorlunda och spännande skolstart.

Första idrottslektionen på stranden var i tisdags. Barnen aktiverades i olika kullekar och den stora åldersskillnaden dem emellan märktes knappt, trots att den yngste går i åk 1 och den äldste i åk 7.

Veckans sensation var annars när barnen en dag bjöds på bananer. Några blev över och lades utanför kontoret på ett bord. Plötsligt hördes ett förtjust tjut från eleverna och taket till grannbungalowen satt förklaringen; en apa.

Förutom en del samarbetsövningar har både Hajar och Kokosnötter arbetat med valet och hur Sverige styrs.

Trevlig helg önskar:

Linda och Olof