Vecka 22 2013

Till alla er som funnits på och runt Lilla Svenska Skolan läsåret 2012-2013

Nu är det dags för sommarlov igen – oj vad det går fort. Det har varit ett roligt, spännande och lärorikt läsår och det är ni som har sett till att det har blivit så. Ni har varit så himla bäst allihop – stora som små; elever, lärare och föräldrar! Ni har verkligen kämpat på och lärt er en väldig massa, och så har ni stöttat och peppat varandra – jag är såå stolt över er allihop för allt ni gjort och för att ni har tagit vara på den här möjligheten på ett fantastiskt sätt.

Ni har alla bidragit till att vi haft det så bra – det är ni elever, personal och föräldrar som gör Lilla Svenska Skolan till en så bra skola – så återigen tack så jättemycket för allt ni har gjort för varandra och för oss!!

Jag hoppas att ni bär med er precis lika fina minnen av det här läsåret tillsammans som jag gör. Jag vet att jag kommer och sakna er alla men jag hoppas förstås att vi ses snart igen.

Ta väl hand om varandra och ta vara på alla möjligheter som livet kan ge. Ha ett riktigt härligt sommarlov allihop, det är ni verkligen värda!

Helena

”De vackraste och mest värdefulla tingen på jorden kan man inte se eller ens vidröra,
dem måste man känna med hjärtat……”

Helen Keller

 

Förskolan/Förskoleklassen Fjärilen

Då var det dags att skriva sitt allra sista veckobrev på detta äventyr. Tyvärr så har ju allt ett slut och nu är min tid över på skolan men jag är så glad över att jag fick chansen att arbeta på Lilla svenska skolan. Det finns ingen tid i mitt liv som har gått så här fort och jag har fått vara med om fantastiska och roliga stunder. Jag kommer bland annat komma ihåg alla gånger då vi varit på stranden och haft gympa. Det blir något att tänka tillbaka på när jag fryser i höst! Jag kommer också att sakna de gånger när hela skolan har gjort något tillsammans. Det har varit väldigt kul att se både stora och små elever ta hand om varandra och att ha roligt tillsammans. Mina minnen är många och jag ser tillbaka på de med glädje. Jag vill tacka alla barn, föräldrar, personal, Fredrik och Helena för att ni har gett mig så mycket, alla har varit så positiva och glada.

På Fjärilen tog vi adjö av två elever som slutade i början av veckan. De skulle båda ut och resa vidare ut i världen. Vi tänker på dem och hoppas att de får en fantastisk upplevelse. Resten av veckan har vi haft många förberedelser inför skolavslutningen. Vi har tränat på sommarsånger, gjort fina blomkransar och så har vi gjort snygga bokstäver till ordet sommarlov som Salan pyntades med. Hela Salan kläddes också i palmblad och svenska, thailändska flaggor.

På skolavslutningsdagen hängde vi upp ballonger och borden dukades och dekorerades med fina blommor, snäckor och koraller. Salan blev verkligen en vacker festsal. När föräldrarna hade kommit så började vi med en tipspromenad med kluriga frågor. Sedan blev det fina tal och uppträden. till sångerna kompade Micke på gitarr. Det är lätt att få tårar i ögonen när man hör de vackra sommarsångerna. Allt avslutades med en underbart god buffé från Mons restaurang med olika thailandsrätter.

Som efterrätt bjöds det på kladdkaka som Hajens och Fjärilens elever hade bakat och det hade de gjort bra för det smakade mums.

Nu vill jag önska er alla en underbar sommar som jag hoppas blir riktigt varm och fin så man slipper frysa alltför mycket eftersom man är van vid den goda thailandsvärmen. Jag kommer verkligen att sakna Koh Lanta och den Lilla svenska skolans härliga atmosfär. Men man vet aldrig, kanske ses vi igen!

Maritha

 

1-2:an Snäckan

Tänk att vi redan är framme vid skolavslutningen. Tiden har som vanligt rusat iväg med ”superfart” och nu är det tyvärr dags för årets sista veckobrev från Snäckan. Mina fyra månader på Lilla Svenska Skolan har varit mycket spännande och lärorika. Jag har varit med om saker som jag aldrig hade trott att jag skulle våga göra eller få uppleva. Bara att få möta en samling glada och positiva barn med engagerade och intresserade föräldrar varje dag har varit en stor glädje. Ett stort tack till alla härliga elever, föräldrar och kollegor för en underbar och rolig tid på Lilla Svenska Skolan.

Den här veckan har vi ägnat en del tid åt förberedelser inför skolavslutningen. Vi har pyntat ”Salan” med palmblad, ballonger och flaggor. Vi har gjort blomsterkransar i papper och målat färgglada bokstäver till ordet SOMMARLOV. Varje dag har vi tränat  sånger och uppträdanden som vi ska bjuda föräldrarna på.

Däremellan har vi kämpat för att slutföra de projekt som skulle bli färdiga. Tvåorna har avslutat området rymden med att skriva varsin intressant faktatext om en planet på datorn. Två Powerpoint presentationer om en speciell dag på Lilla Svenska Skolan har blivit klara och ska visas upp i respektive klass vid hemkomsten till Sverige.

Tisdag morgon samlades alla elever vid poolen på Southern Lanta Resort. Det var glada barn som fick simma och leka tillsammans! Sedan blev det promenad tillbaka till skolan.

I onsdags fick vår maskot Charlie Björn äntligen resa hem till sin klass i Stockholm. Eftersom han inte själv kan berätta för kompisarna hur han har haft det så mailade vi en berättelse med bilder till hans lärare. Vi har kämpat på och nu är alla våra arbeten fixade. Gissa om vi är nöjda?  Vi avslutade torsdagen med att tömma våra lådor, sortera och plocka ihop allt som vi har gjort under läsåret. Det blev en diger bunt med fina arbeten.

Sommarlovet inleddes med en jättemysig och trevlig avslutning i den vackert pyntade ”Salan”. Festligheterna startade med en tipspromenad för föräldrar och barn. Det gällde att svara på kluriga frågor om personalen. Sen tog eleverna över och bjöd på skönsång. När de klämde i med Idas sommarvisa kändes det både vemodigt och härligt. Snart skulle vi vara tvungna att ta farväl av alla härliga elever men samtidigt har vi ett skönt sommarlov framför oss. Festligheterna  avslutades med en gemensam lunchbuffé vid vackert dukade bord. Synd att du inte kunde var med på skolavslutningen Jamie men vi hoppas att du har det bra på din resa.

Med detta brev vill jag önska er alla ett riktigt soligt och roligt sommarlov och ett stort lycka till med ert fortsatta skolarbete!

Soliga hälsningar och ett stort tack för gott samarbete!
Berit

 

3-4:an Hajen

Så var det här läsåret ”redan” slut. Vart tog tiden egentligen vägen? Jag vet ju att vi gjort så många saker men ändå…

Tisdag morgon samlades alla elever vid poolen på Southern Lanta. Det var glada barn som fick simma och leka tillsammans! Sedan blev det promenad tillbaka till skolan.

Den här veckan har handlat mycket om att göra klart olika saker. Men vi har också gjort saker tillsammans på skolan. Alla elever och lärare har tillverkat fina blomsterkransar av papper inför skolavslutningen. Det klipptes och klistrades för glatta livet i Hajens klassrum! Eleverna har dekorerat bokstäver som ska hängas upp i Salan. SOMMARLOV ska det förstås stå! Vi har också tränat på sångerna som ska sjungas på avslutningen. Hajens elever har dessutom övat på en liten pjäs som de ska framföra.

Torsdag morgon förvandlades vårt klassrum till ett litet bageri! Eleverna bakade kladdkakemuffins till avslutningen och det var en härlig syn att se hur engagerade de var. Lite matte blev det också eftersom receptet skulle dubbleras. Populärast var nog att slicka skålen efteråt!

Visst är det något speciellt med en sommaravslutning! När föräldrarna kom var Salan fint dekorerad med palmblad, flaggor(både svenska och thailändska förstås) och massor av ballonger. Bokstäverna till SOMMARLOV hängde bakom scenen. Dessutom var det både soligt och varmt, mer kan man väl inte önska sig! När föräldrarna kom fick de först gå en tipspromenad med kluriga frågor om personalen. Sedan hälsade Fredrik välkomna. Han läste också upp en fin hälsning från Helena som är i Sverige men förstås gärna velat vara med oss. Elever och personal avtackades med medaljer. Klasserna gjorde små uppträdanden, eleverna sjöng Idas sommarvisa till kompet av gitarr och alla sjöng tillsammans ”Den blomstertid nu kommer”. Den här stora dagen sjöng vi också både den svenska och den thailändska nationalsången innan det var dags för Mons fantastiska lunchbuffét. Något sött smakar ju alltid gott efter maten och ”Hajarna” fick beröm för muffinsen de bakat! Till sist vidtog det stora kramkalaset och nästan inget öga var torrt… Vi tänkte förstås också på de familjer som lämnat oss lite i förtid under veckan. Hoppas att de har det bra på sina spännande resor de skulle göra innan de åker tillbaka till Sverige.

Nu vill jag tacka alla elever, föräldrar och kollegor för att jag fått lära känna er! Det har varit ett så roligt och spännande läsår. Tack också Helena och Fredrik för att jag haft förmånen att få arbeta på Lilla Svenska Skolan i två år! Jag åker från Koh Lanta med minnen för livet…

Ha en bra sommar! Vem vet, vi ses kanske någon gång!
Birgit

 

5-7:an Bananen

Nu har de sista eleverna lämnat skolan för den här terminen och man ska skriva det allra sist veckobrevet. Oj vad tomt det känns. Saknaden av alla härliga elever som man har träffat under läsåret blir extra stor en sådan här dag.

Under veckan så har det varit en hel del pyssel på skolan. De olika klasserna har förberett sig på olika sätt och vi har haft en hel del gemensamma aktiviteter. Tyvärr så var det några elever som slutade redan i tisdags för att ge sig ut på vidare äventyr, men det innebar att det blev en liten mysig grupp där alla åldrarna kunde arbeta tillsammans. Eleverna i 3-4:an Hajen och förskolan Fjärilen bakade under torsdagen chokladmuffins, det luktade så fantastiskt gott så både jag och Fredrik nästan var på vippen att äta upp dem. Gruppen har haft en hel del skapande genom att göra vackra blomsterkransar som alla på skolan sedan hade på skolavslutningen. Eleverna målade också fina bokstäver till ordet SOMMARLOV som sedan fick pryda Salan tillsammans med alla ballonger som de fick blåsa upp. Hela Salan dekorerades med palmblad, svenska och thailändska flaggor samt med massor av ballonger.

Avslutningen denna fredag var ju givetvis väldigt speciell på många sätt, värme och sol så det räckte till och det är man ju inte alltid van vid hemma i Sverige. Salan som verkligen var fantastiskt vackert dekorerad och alla barn och vuxna som tillsammans gjorde avslutningen till en riktig fest. Det bjöds på tävling, underhållning, sång och musik och mängder av god thailändsk mat. Eleverna från 3-4:an Hajen uppträdde med pjäsen ”Koka soppa på en spik”, Barnen från förskolan Fjärilen och 1-2:an Snäckan sjöng thailändska sånger och Eira från 5-7:an  Bananen spelade ”nu grönskar det” på oboe. Givetvis så fanns både ”Idas sommarvisa” och ”Den blomstertid nu kommer” samt nationalsång både på svenska och thailändska med på programmet. Givetvis så fick alla elever och lärare som var kvar medalj för ett bra arbete under läsåret. Som avslutning blev det lunchbuffé med olika thairätter som massaman, chicken satay, pastasallad, friterade räkor och springrolls. Detta avnjöt vi alla med god aptit på en avslutning som verkligen passar inför ett sommarlov.

Det har varit fantastiskt lärorikt och roligt att arbeta på Lilla Svenska Skolan.  Att få möta så många fantastiska elever, föräldrar och kollegor i en helt underbar miljö. Detta gör att man är fulladdad med energi inför nästa utmaning.

Detta har verkligen varit ”ett annorlunda äventyr”. Många varma kramar till er alla, ha ett riktigt skönt sommarlov så kanske vi ses någon annan gång.

Clas

Ps. Glöm inte att alltid försöka ha ett leende på läpparna, men går det inte så starta ett litet vattenkrig och alla bedrövelser försvinner på ett kick. Ds.