Vecka 22 2009

Förskoleklassen Mangon

Nu ska jag skriva det sista veckobrevet och det känns verkligen vemodigt, det här året har gått så fort och varit så fantastiskt roligt och spännande. Man har fått förmånen att träffa så många trevliga barn och föräldrar som har gett en minnen för livet. Vädret har talat om att nu är det dags, monsunregnen har avlöst varandra under veckan. Det gör väl att det känns lite lättare att lämna Koh Lanta.

Under veckan har det givetvis blivit lite annorlunda aktiviteter, på måndagen skrev vi dikt tillsammans igen och den här gången skulle dikten handla om skolan. Vi samlade först på ord.  Jag tycker resultatet blev strålande, tack alla barn, ni är jätteduktiga på att rimma.

                          Vår skola

På vår skola är vi alla coola.
Vi äter kyckling hos Mon,
och nu får vi behålla skon.
I vår sala hör vi tuppen gala.
Vi får medalj och kram
På sista dagen (dan).

Vi har också varit hemma hos Agneta, där vi lånade ugn och stort kök, vi bakade kladdkakor, till avslutningen. Barnen fick mäta, hälla, röra och knäcka ägg. Vi provsmakade på smeten, den var supergod.

Vi har städat och tömt våra lådor. Vi har tvättat alla ute leksaker och allt lego, det blev en jätterolig vattenlek och barnen blev dyngsura inpå bara kroppen.

Vi har också gjort fina blomsterkransar som alla barn hade på sig på avslutningen.

Avslutningen var väldigt trevlig, salan var fullt av festklädda föräldrar och syskon. Barnen framförde både sånger, dikter, berättelser och klappramsor. Givetvis fick också alla barn medalj och kram.

Efter sångföreställningen bjöds det på Massaman chicken och pastasallad med bacon/kyckling. Till efterrätt njöt vi av kladdkakor med vispgrädde och kaffe eller läsk.

Tack alla föräldrar och barn som gjorde avslutningen till en så trevlig tillställning.

Tack för mig och för det här läsåret, Lilla Svenska skolan, alla barn och personal kommer för alltid att ha en plats i mitt hjärta. Jag kommer att sakna er!

Annica

 

1-2:an Snäckan

Sista veckan på läsåret gick mest i förberedelsernas tecken. Vi målade planscher till avslutningen, vi tränade våra sånger varje dag och på torsdagen satt allt!

På fredagen kom barnen till skolan som vanligt och sedan hjälptes vi åt med att bära ut bord, duka, vika servetter och sätta upp våra dekorationer.

Föräldrarna kom klockan 11 och då började vi vårt program. Isabella och Zeb läste en dikt som de gjort i Mangon. Sedan sjöng alla de yngre barnen Sommarsång, där vi i sista raden klämmer i med “skolan börjar ganska snart till hösten” !
Ytterligare diktläsning av de äldre eleverna. Sedan visade Agnes och Matilda upp en rörelselek. Linnea och Douglas avslutade med hur de upplevt sina dykäventyr påKoh  Lanta.

Till sist avslutade vi med att sjunga Den blomstertid nu kommer.Alla elever fick sina medaljer och sedan åt vi tillsammans en lunch som Mon gjort till oss.

Stort kramkalas och en del tårar. Precis som det ska vara på en skolavslutning. Tack för den här tiden och på återseende.

Agneta Ask

3-6:an Hajen

Tänk att vi redan är framme vid skolavslutningen! Veckan har till stor del ägnats åt att göra klart en del arbeten, träna inför avslutningen samt tillverka varsin blomsterkrans.

Vi har dock hunnit med en riktigt skön onsdag, som började hemma i Agnetas lägenhet. Där bakade vi helt underbara choclatechip cookies! De bjöd vi sedan hela skolan på; mycket uppskattat! På eftermiddagen hade vi filmvisning i klassrummet. De sista veckorna har vi nämligen läst boken Bron till Terabitia  av Katherin Paterson. Eftersom den finns även på film passade vi på att se den med svenskt tal. För er som varken läst boken eller sett filmen kan vi hajar varmt rekommendera den!

Så till den vemodiga dagen med många avsked. Eleverna sjöng fina sånger, läste härliga dikter och berättelser. Alla barnen läste upp sina egna dikter med ord från stranden, havet, sommaren, skogen, resor, fotboll och mattelektionen! Linnea och Douglas delade med sig av sina dykupplevelser som de haft här på Koh Lanta. Att avsluta med Den blomstertid nu kommer kändes också väldigt stämningsfullt!

Mina hajar som var kvar in i det sista, och som jag fick krama om idag, var Max, Ludvig, Hugo, Jakob, Rasmus, Linnea och Amanda. Jag önskar dem alla lycka till med skolan nästa år. Jag kommer verkligen att sakna dem! Tack alla elever och föräldrar för ett helt fantastiskt läsår som jag aldrig kommer att glömma! Ha ett riktigt skönt sommarlov!

Lotta Olsson