Vecka 22 2008

Förskoleklassen

Då var det sista veckobrevet skrivet och veckan har gått väldigt fort. Det är med blandade känslor jag lämnar denna underbara ö och skolan. Det har varit ett helt fantastiskt,  givande och innehållsrikt år som jag kommer att minnas med glädje. Sitter just nu i en minibuss på väg till Krabi efter en fantastisk avslutning  tillsammans med  de elever  vi hade kvar till slutet och deras föräldrar. Avslutningen  inleddes med  sång av eleverna och följdes av skratt och minnen från de gångna året.  Utdelningen av de sista medaljerna, kramarna och ” bye bye blues ”etsades fast  i mig i och med att jag denna gång var en av de som skulle sluta och åka hem.

Under veckan som gått har barnen förberett för avslutningen. Det har tillverkats girlanger, dukar till borden och fina placeringskort.  Barnen har under skratt och samarbete tillverkat fantastiska saker, som de under fredagen med spänning fick vara med och arrangera inför fredagens avslutning.

Jag tackar än en gång alla som jag har fått lära känna och önskar alla lycka till på er fortsatta resa och hoppas att våra vägar kanske möts någon gång ”Carpe Diem”

Cathrine Ingebrigtsen, lärare förskoleklassen

1-4:an

Vår sista vecka för läsåret blev bra på alla sätt. Barnen förberedde vår avslutning i Salan på ett förnämligt vis. De vek och satte ihop girlanger, klippte dukar och gjorde servettringar. Alla hjälpte till hela tiden, utan att tröttna och det var så mysigt att se dem allihop arbeta tillsammans. Målet var förstås, att Salan skulle bli riktigt fin avslutningsdagen. Det lyckades de verkligen med!

När fredagen kom, var alla spända på att få hjälpa till att hänga upp ballonger och girlanger för att smycka Salan. Resultatet blev jättefint och alla var nöjda.

Vi hjälptes också åt att duka och att göra tre pannkakstårtor till efterrätt. Alla smaker skulle tillfredsställas, så det blev en med blåbär-, en med jordgubb- och en med bara sockerfyllning. Lite grädde till det så var efterrätten smaskens!

Innan lunchen serverades, med både pastasallad och deep fried chicken, avtackades alla barnen med medaljer och komplimanger, som brukligt är på Lilla Svenska Skolan. Denna gången fick vi lärare också vara med på Bye, bye blues-sången, eftersom vi också slutar. Vi fick sjunga för varandra allesammans och det gick ju bra. Lika sorgligt som alltid att behöva skiljas och jag vet, att jag kommer att sakna dem alla oerhört mycket.

Vi framförde också några sånger vi tränat på och trots den lilla skaran på åtta barn, lät det, tycker jag, väldigt bra. Vi har riktigt duktiga sångare, ska jag säga. Det märktes senare under allsången, med alla vanliga avslutningssånger under lunchen, att barnen har duktiga föräldrar att brås på. En fin kör blev det.

Barnen åt med god aptit (de hade själva satt ihop menyn) och dagen avslutades på barnens begäran med svenska nationalsången. Det blev ett värdigt avslut på ett mycket bra läsår 2007/2008.

**********************************************************

Eftersom det var min sista dag på Lilla Svenska Skolan, vill jag passa på att skriva några rader till alla underbara människor jag har mött här på Koh Lanta.

Allra först vill jag säga ett stort tack till Helena och Fredrik, som så engagerat stöttat och uppmuntrat mig och som tillsammans med Agneta och Hasse vågade satsa på en skola och då gjorde det möjligt för mig att få komma hit. Tack alla fyra!

Jag har under dessa två år lärt mig så mycket och jag har fått så många kloka och uppmuntrande ord av både barn och vuxna. Dem ska jag bära med mig i livet.

När man arbetar med barn, är det ju en glädje bara i sig och när man också får uppleva utvecklingen hos barnen är det fantastiskt. Jag har fått uppleva detta varje vecka under den här tiden och för det är jag tacksam. Tiden här har verkligen berikat mig och jag kommer naturligtvis aldrig att glömma de människor som gjort den så rik.

Nu väntar nya utmaningar i Sverige och även om det känns lite tungt nu, gäller det att se positivt på det som ligger framför en. Det gör jag, men det var med mycket vemod jag låste klassrumsdörren för sista gången.

TACK  till alla barn, föräldrar och kollegor!

Elisabeth Lundmark, lärare åk 1-4