Vecka 21 2018

Sista skolveckan på Lilla Svenska Skolan för det här läsåret. Det här är en vecka som många längtat till, för vem vill inte ha sommarlov! Men det är även en vecka när man måste säga hej då till alla sina kompisar, så det är ändå med blandade känslor vi har gått in i den avslutande veckan.

Den här veckan har alla elever jobbat färdigt med de allra sista skoluppgifterna. Men vi har också gjort en massa saker tillsammans . Varje dag har vi övat  på alla sånger till skolavslutningen. Vi har såklart övat på texten, men vi har också övat på hur man ska stå när man sjunger och på att verkligen använda våra röstresurser och sjunga starkt.

I onsdags åkte hela skolan på utflykt till Rattana waterpark på Lanta Noi. Det var verkligen kul! Alla elever från förskola upp till de äldsta lekte och busade tillsammans i vattnet. Vi var borta hela dagen, så vi fick lunch med oss från Mon. Lärarna hade beställt pastasallad, eftersom de vet att det är en av elevernas favoriträtter. När vi styrde tillbaka med skolbussen på eftermiddagen konstaterade eleverna att det här var en av de bästa dagarna på hela läsåret och att det här måste vi göra om nästa läsår.

Torsdagen bestod mest av att göra klart det allra sista skoljobbet och sedan städa och fixa i klassrummen. Men vi hann ändå titta på en film tillsammans, Inside out tittade vi på den här gången.

Så var den äntligen här, skolavslutningsdagen. Vi började faktiskt skolavslutningen med att avsluta familjedagen. Det började ju regna förra fredagen, så vi fick hoppa över musikquizet då, men det gjorde vi klart idag. Både föräldrar och barn var jätteduktiga att gissa bland annat vilka djur sångerna handlade om, vilka artister som sjöng och vilka årtal melodierna kom från. Efter det drog vårt skolavslutningsprogram igång. Det innehöll traditionella sommarsånger som barnen sjöng och sånger som vi alla sjöng tillsammans och självklart även ett sommartal. Det blev avtackning av alla elever och alla pedagoger och sedan firade vi in sommarlovet tillsammans med glass för barnen och kaffe till de vuxna.
Det blev många kramar och många avsked idag, men eftersom vi inte riktigt gillar att säga hej då, så sa vi istället pop kan mai till varandra. Det betyder vi ses och det hoppas vi verkligen att vi gör. Om vi inte ses på Lanta igen, så kanske vi ses i Sverige eller i någon annan del av världen. Vi är i alla fall helt överens om att alla nya vänner vi har fått här på Lilla Svenska Skolan kommer vi att hålla kontakten med.

 

Tack för ett fantastiskt läsår och väl mött i augusti igen!