Vecka 21 2016

Förskolan Mangofjärilen

Vi startade upp veckan med att göra kransar till skolavslutningen. Det blev många vackra blomsterkransar i olika designer.

Tillsammans har vi på skolan också haft många gemensamma sångstunder. Vi har lärt oss texterna till alla sånger. Visst lät det fint på skolavslutningen?

Mitt i veckan åkte vi på studiebesök till thaiskolan som ligger på Long beach. Det var intressant att se deras skolmiljö och hur de arbetar.

Torsdags myset var också uppskattat då vi bullade upp med film och chips. Vi såg på Disneydags och det blev många glada skratt i klassrummet.

”Den blomster tid nu kommer” Sjöng vi i Salan och alla kände verkligen att nu är sommarlovet här! Sedan åt vi en buffé och avnjöt en god efterrätt tillsammans allihop.

Tusen tack alla för ett jättefint läsår tillsammans. Det har varit underbart att lära känna alla som gått på Lilla Svenska Skolan! Vi har haft en fin tid tillsammans med mycket skratt och glädje. Hoppas vi ses snart igen!

Ha ett riktigt fint sommarlov!

Lill och Sharon

1-2:an Snäckan

Detta är det absolut sista veckobrevet för i år. Vi avslutar mitt i värsta regnperioden och regnet står verkligen som spön i backen. Detta har inneburit att de inplanerade badutflykterna har fått ställas in för annat mys på skolan. Mycket tid har ägnats åt att göra klart påbörjade arbeten samt sortera och packa ner skolmaterial samt träna och förbereda inför avslutningsdagen. Regnet och det extrema högvattnet gjorde att idrotten som i vanliga fall är på stranden fick förläggas till Salan där Linda höll i ett Tabatapass. Jobbigt men jätteroligt tyckte barnen.

Att hitta riktiga ängsblommor till kransar är svårt här hos oss, därför har alla barn på skolan tillverkat kransar av papp, som har dekorerats på fantastiska och fantasifulla sätt. Barnen ser ut som prinsar och prinsessor i sina kransar.

På onsdagen bar det iväg till Phrae Ae school. Detta blev därmed också årets sista utflykt och studiebesök. Alla tyckte att det var intressant och barnen på Thaiskolan var väldigt intresserade av oss. När vi kom hem pratade vi om de skillnader och likheter mellan thaiskolan och vår skola som barnen hade iakttagit.

Efter en mycket trevlig avslutning i vår fina sommardekorerade Sala så vill jag tacka alla elever och föräldrar för ett fantastiskt fint läsår på världens mysigaste skola.

TACK ALLA!! Och ha ett fantastiskt sommarlov.

Lena

3-4:an Hajen

Hej!

Vi har nu avslutat ytterligare ett magiskt, roligt, varmt, blött, torrt, blåsigt, spännande, galet, härligt, överraskande, tokigt, intressant, lärorikt och alldeles, alldeles underbart läsår här på Lilla Svenska Skolan. Fulltankade med erfarenheter och nya vänner stänger vi nu igen skolan och tar ett mycket välförtjänt sommarlov.

Vår sista vecka har varit i världsklass. Vi har avslutat projekt, arbeten, utvärderat, sjungit och dessutom hunnit med ett studiebesök. I onsdags tog vi skolbussen till Phra Ae school och fick tillsammans med Sanukskolan en rundvandring på skolan. Vi fick hälsa på i massor av olika klassrum, besöka deras bibliotek, skolmatsal, förskola och ställde alla frågor vi funderat över. Det var roligt att se hur mycket som är likt våra svenska skolor, men även spännande med allt som skiljer sig. Vi fick bland annat titta på rum där många av lärarna bor och deras lilla hus dit de går och ber. Vi hoppas att vi kan samarbeta mer och göra fler besök under nästa läsår.

Jag vill passa på att tacka alla elever, kollegor, föräldrar och andra som bidragit till dessa två fantastiska år. Jag är otroligt tacksam och känner mig varm och rik när jag tänker på alla härliga människor och upplevelser som förgyllt mina två år här på vackra Lanta.

Glad sommar och ett magiskt sommarlov önskar jag er alla!

Linda