Vecka 21 2015

Förskolan Mangofjärilen

Den här veckan hade Mangofjärilen ansvar för Salans sammankomster. Vi har övat på sång och ett drama uppträdande.

Vi har byggt och konstruerat på höjden med olika material! Vi kom fram till att olika saker blev mer stadiga med hjälp av kalpa och tejp. Vi lärde oss att tyngden på materialet hade stor betydelse för byggandet. Det blev höga stadiga torn av kuddar, toarullar, kalpastavar, böcker och lego.

På idrotten övade vi på vårt uppträdande med sång och drama. Vi klädde ut oss till spöken för att öva på våra roller i dramatiserandet.

På torsdag hade skolan samarbetsdag i Salan. Tillsammans målade vi av ett stilleben. I små grupper skapade vi målningar med exotiska frukter. Skaparglädjen och samarbetsförmågan sprudlade i Salan.

Vi avslutade veckan med ett spökligt dramaspel till ukulele och sång. Det var stolta och nöjda med sin insats då de tränat hela veckan.

Lill och Sharon

1-4:an Hajen

Då har vi gjort vår näst sista skolvecka för det här läsåret. Det har varit ett fantastiskt år med otroligt många spännande möten, nya kompisar, nya kunskaper och nya erfarenheter. Vi har ju lyckan i vår klass att trots att vi måste skicka hem en del kompisar till Sverige ändå är många som kommer tillbaka och går i klassen länge. Alla dessa nya vänner, vuxna och barn, som man fått berikar oss för resten av livet. Magiskt och underbart!

Den här veckan skulle vi åka på ett studie- och inspirationsbesök till ett galleri på Long Beach, men Natha som har galleriet blev tyvärr sjuk. Vi skall försöka få komma dit och besöka honom en annan gång, men det blir ju lite svårt att hinna med nu. Men vi har inte gett upp hoppet helt än.

Men denna lilla motgång stoppar inte vårt konstnärstema. Igår genomförde vi en av våra mysiga samarbetsdagar med hela skolan. Vi dukade upp ett stort fruktfat och i åldersblandade grupper målade och skapade vi stora konstverk av detta stilleben.

Vi har tackat av Carl, Julia och Alfred som inte kommer att vara med på skolavslutningen nästa vecka eftersom de flyger hem lite tidigare. De fortsätter dock att förgylla större delen av vår nästa och sista vecka, men vi vill ju gå miste om ett extra kramkalas.

Njut av en fin helg!

Linda 

5-9:an Kokosnöten

Kokosnöten har även under denna vecka haft gästspel av elever från Hajen, vilket varit väldigt trevligt.

Vi har i huvudsak arbetat med våra individuella planeringar och gjort klart, men en del gemensamt har vi gjort. Grej of the Day var Pingst, och eleverna fick en rebus som ledtråd.

På tisdagen hade vi önskeidrott där eleverna fick bestämma aktiviteterna. Det blev Bläckfiskkull och Capture the Flag, innan vi avslutade läsårets sista idrottslektion med Toakull. Efter idrotten hade vi ännu en en engelskdag. Inget annat än engelska var tillåtet. Vi såg filmen Billy Elliot, och diskuterade denna. Eleverna fick sedan en skrivuppgift.

På torsdagen hade vi en samarbetsförmiddag och arbetade där i grupper med att med hjälp av fantasi och valfri teknik göra ett stilleben. Vilka vackra kreationer det blev! Vi tillverkade även vackra kransar till skolavslutningen.

Tack för denna vecka!

Olof