Vecka 21 2014

Förskolan Fjärilen

Den här veckan har varit fylld av roliga upplevelser och erfarenheter. Vi bjöd in den andra svenska skolan Sanuk till att spela brännboll tillsammans på stranden. Det var jätteroligt då vi också värmde upp ihop till gemensam rörelsesaga. En trevlig förmiddag med många möten på idrotten.

Vi har också haft en utflyktsdag då vi åkte till en resort med en jättefin pool som vi badade i. Vi åt god lunch ihop på restaurangen. Mycket lek och plask blev det och alla var tillsammans i olika åldrar.

Nästan varje dag har vi övat på sånger till skolavslutningen. Vi har också startat en liten ukulelegrupp för de barn som vill. Några elever har köpt egna instrument.

En dag hade vi skaparuppgifter då vi förbereder oss till skolavslutningen. Vi klippte, limmade och konstruerade med papper. Än så länge är detta hemligt.

Vi avslutade veckan med Thai och vännen Doeramon. Vi pratade enkla fraser på Thai och sjöng våra favoritsånger.

Ha en mysig helg!

Lill och Sharon 

 

1-2:an Snäckan

Den här veckan har vi spelat brännboll tillsammans med Sanukskolan. Det var väldigt trevligt och hemskt varmt.  Vi blandade lagen för de hade mycket flera elever än vad vi hade. Efteråt duschade vi på skolan och det var underbart.

I onsdags var vi och badade i en underbar pool vid Malee seaview. Tänk vad bra vi har det. Bada i en lyxig pool och äta god lunch.

Vi övar till skolavslutningen med, nästan varje dag sjunger vi Sveriges nationalsång. Det är inte lätt att lära sig en sådan svår text utantill. Nationalsången skrevs på 1800-talet så den är över 200 år.

Alla elever arbetar med att bli klar med sina planeringar. De är flitiga och koncentrerade.

På vår avslutning i salan hade vi en matematiklektion. Vi spelade bingo. Det var jättekul.

Ha en bra helg önskar

Lovisa och Pia