Vecka 21 2011

Förskoleklassen och 1-2:an Snäckan

På måndagens morgonsamling pratade vi om vår skolresa som vi gjort till Phuket. Barnen fick berätta vad dom upplevt och hur de tyckte att det varit. Vi skrev och målade bilder till. Under dagen arbetade vi på med matte och annat som skall bli färdigt innan vi slutar för sommaren.

På tisdagen var det pysseldags. Vi gjorde fina saker som vi skall ha på vår skolavslutning. Dagen fortsatte med thaiundervisning, den sista för detta läsår. Vi har lärt oss massor med bra ord som man bör kunna när man bor i Thailand. På eftermiddagen var det mys, det var Emilia och Alda som bjöd på film, glass och godis.

Sai Naam poolen igen, så skönt. Vi badade i poolen hela förmiddagen, alla vi barn på skolan. Vi lekte och hade det väldigt kul. Efter en stund blev vi bjudna på våfflor med grädde och sylt. Det var Zeb´s mamma, Anna, som bjöd på detta. Tack så jättemycket, Anna.

Efter lunch idag var det återigen dags för mys. Nu var det Karl och Zeb som ville bjuda. Det blev film, godis, chips och läsk.

I torsdags försökte vi göra färdigt de som inte var klart. Vi plockade, satte ihop papper och slängde papper. Vi gjorde klart ogjorda saker och vi packade ur lådor och in i våra väskor. Efter lunch tog fröken oss med på en glasstur till Seven Eleven. Hon ville också bjuda på något efter ett läsår.

Hela veckan har vi också övat lite då och då till vår skolavslutning, på både sånger och dikter.

Fredagens skolavslutning blev jättetrevlig. Vi hjälptes alla åt att duka fint i Salan till alla barn, föräldrar och personal. Barnen hade gjort girlanger, placeringskort, servetthållare och blåst ballonger. Alla barn och föräldrar fick gå en poängpromenad som handlade om personalen och om Thailand.

Vi åt sedan en gemensam lunch buffé i Salan som Mon lagat. Barnen uppträdde med sommarsånger och sommar dikter som de skrivit själva. Vi tackade av de sista barnen med medaljer och vi lärare fick också en medalj.

Tack alla barn och föräldrar för detta läsår och en jättemysig avslutning.

Ha en jätteskön helg
Marita och Christina

3-4:an Hajen

Det är med vemod och tacksamhet i hjärtat som jag sitter här och skriver veckobrev för sista gången på Lilla Svenska Skolan. Stor tack till alla inblandade för ett härligt år alla underbara elever, föräldrar, kollegor och ledningen för skolan, utan er hade det inte alls varit något att ha.

På måndagen efterarbetade vi skolresan till Phuket. Vi hade haft så många frågor som vi fick svar på så det blev en hel bok för alla elever. Det var roligt att få dela upplevelserna igen.

Tisdagen ägnades åt att göra saker inför avslutningen, öva sånger, göra sommardikter och dekorationer.

Årets sista lektion i Thai fick vi en bild med olika frukter och så bad han oss måla vattenmelonen röd och då gjorde vi det. Sen tränade vi på siffrorna också.

Sista idrotten för året var vi i poolen på Sai Naam och hade bolltävlingar (bollkull), tränade på att dyka och simmade omkring. Sen blev vi bjudna allihop av Zeb med familj på våfflor gissa om det smakade gott, tack.

Torsdagen ägnade vi Hajar åt hej då mys för nu slutar: Albin, Sohelia, Rasmus och Maria. Vi tittade på filmen ”Det brinner” som är baserad på Laura Trenters bok med samma namn och under tiden fikade vi på glass, chips, kanelbullar och drack god dricka. En mysig avslutning.

Under veckan har vi också satt ihop alla våra arbeten till fina böcker att ta hem och visa upp.

Idag var det dags för avslutning, på förmiddagen hjälptes vi åt att göra i ordning. Det dukades och övades för allt vad vi kunde. Det var en mysig avslutning som startade med en rolig poängpromenad, många vackra sånger som Idas sommarvisa, Den blomstertid nu kommer m.m. och fina sommardikter.

Det var avtackning åt alla håll. Vi åt en god lunchbuffé som Mon hade lagat och en god efterätt. Vi sjöng både den Svenska och den Thailändska nationalsången.

Tack alla för ett härligt år.

Trevlig sommar önskar Maria

6-9:an Bananen

Så har det blivit dags att skriva mitt sista veckobrev från Bananen. Sorgligt men tyvärr sant.

I och med att det har varit sista skolveckan så har mycket handlat om att göra färdigt och bli klar med sina planeringar. Filip har till exempel läst ut sin engelska bok samt skrivit en recension till denna. Ulrika blev klar med läsförståelsen samt sitt ma-häfte om de fyra räknesätten. Natalie räknade bland annat ut sin mattebok och avslutade sista kapitlet som var algebra. Zätha kämpade hela vägen ut med Sofia Distans. Jag är verkligen stolt och glad över att fått äran att arbeta med er fyra den sista veckan. Ni har kämpat på ett föredömligt vis!

Veckan har inte bara handlat om skoljobb utan även en hel del kul och lite överraskningar också. I tisdags  hade vi en pyssel-förmiddag där eleverna på hela skolan förberedde Salan inför skolavslutningen och även skrev fina sommardikter som dom läste upp på avslutningsdagen.

På onsdagen åkte hela skolan och badade i poolen på Sai nam. Det var kul det! Under torsdagen åkte 6-9:an och provade på Batik-målning. Det var både kul och svårt samtidigt och på eftermiddagen plockade vi ur våra skåp och städade ur våra lådor.

Och till sist kom då fredagen, skolavslutningen. Salan var vackert framdukad av elever och personal. Föräldrar och barn gick en tipspromenad till att börja med. Sedan bjöd eleverna på både vackra dikter och fina sommarsånger. Det var en mycket stämmningsfull stund för oss alla. Sedan tackades både elever och personal av med medaljer och applåder. Till sist sjöng vi den thailändska nationalsången tillsammans en sista gång.

Nu återstår det bara för mig att tacka både elever, föräldrar och personal för ett fantastiskt fint och lärorikt läsår. Jag är väldigt glad och stolt över att ha fått äran att arbetat tillsammans med sådana härliga ungdomar som har kommit och gått här i 7-9:an. Ni skall alla ha ett stort tack för det gångna året. Nu stänger jag dörren till Bananen för denna gång men i mitt minne och hjärta kommer ni alla att finnas kvar! Tack!

Ha nu ett riktigt trevligt sommarlov allihopa!
Erik