Vecka 21 2008

Förskoleklassen

Ja då var det årets näst sista veckobrev som ska skrivas. Det är med blandade känslor att man snart ska fara hem till Sverige. skolavslutning närmar sig med stormande steg, så det övas flitigt på avslutningssångerna.

Under veckan var vi ett glatt gäng som tog en promenad till Southern Lanta och badade i deras pool.

Vi fick besök av Sanukskolan och under deras besök gjorde vi en gemensam bilduppgift. Där barnen fick samarbeta runt ett gemensamt stort papper och byta plats under målandets gång. Så det innebar att de fortsatte rita på varandras målningar. De tyckte det var jättekul att se vilket fint resultat det blev av deras målande.

Barnen har fått välja att ”Forska” om något som de vill lära sig mera om. Så vi satte oss runt en dator och tog reda på fakta till var och för att sen skriva ner i sin bok och rita en bild till.

Cathrine Ingebrigtsen, lärare förskoleklassen

1-4:an

Det har som vanligt varit en varm vecka och därför var det skönt, när vi i tisdags var i Southern Lantas pool och badade på eftermiddagen. Vatten kan verkligen aktivera barn, så det blev en ovanligt livlig idrottslektion. Vi lärare fick bara se till att ingenting farligt hände. Barnen hade kul!

Vi fortsätter göra färdigt i våra böcker och det tycker barnen så klart om. Det är härligt att kunna känna, att man är klar med något.
Vi har det lugnt och skönt och alla får mycket gjort. Det är många som skriver egna böcker, eftersom allt annat är klart och det är ju jättebra.
Vi har pratat en del om synonymer och flera har arbetat med det. Barnen är duktiga.

Vi har ritat och målat ansikten, som vi sedan klippte i remsor och klistrade på ett färgat papper med mellanrum mellan varje remsa. Det blir en häftig effekt och ansiktet får en annan karaktär. Det var dock inte alla, som klarade att klippa i sin teckning, för den blev ju så bra, men jag tvingade naturligtvis ingen.

Barnen har också skrivit en inbjudan till sina föräldrar om avslutningen på fredag. Vi tränar våra avslutningssånger varje dag. Det blir en liten kör i alla fall och det är tur att barnen är duktiga att sjunga.

På rasterna spelas det mycket kort, men även andra spel. Det är för varmt att vara ute, tycker barnen och jag förstår dem.

Tyvärr lämnade Emma och Elin oss den här veckan, för vidare äventyr och vi önskar dem förstås lycklig resa.

Trevlig helg på er!

Elisabeth Lundmark, lärare åk 1-4