Vecka 20 2018

Den här veckan har vi haft två stora händelser på vår skola. Vi firade förskolansdag i torsdags och hade familjedag i fredags.

Förskolans dag har firats i Sverige sedan 1983. Vi pratade om varför vi faktiskt har en förskola och varför man även på förskolan läser och räknar.

Förskolan har funnits i nästan 200 år. Syftet från början var att ta hand om barnen, så att föräldrarna skulle komma ut i arbetslivet. Förskolan som pedagogisk verksamhet startade inte långt efter. Det tog dock till 1998 innan förskolan fick sin första läroplan. I och med den har både lärandet och vikten av samspel mellan barnen fått en mycket större betydelse. På Lilla Svenska Skolan vill vi självklart hylla vår fina förskola. Idag torsdags gjorde vi det genom att barnen fick använda sin fantasi och skapa tillsammans. Fantasin utvidgades genom ansiktsmålning. Barnen fick fundera på vad de ville vara och hur de ville se ut. Sedan tog deras egen skaparglädje vid, när de fick sätta sin egen prägel på stugan ute på gården genom att måla den.

Fredagen bjöd på en fantastisk familjedag. Hela dagen var verkligen rolig och samarbetet och engagemanget i alla grupper var fantastiskt. Grupperna gjorde allt från att skapa vackra sandskulpturer på stranden, till att gå tipspromenaden och göra olika aktiviteter på skolan. Vi vill också rikta ett stort tack till Anders och Pär för den goda maten.

Under lunchen började regnet ösa ner, men vad gjorde väl det när vi kunde gå ut och leka i regnet. Det var så underbart att se alla elever, stora som små, i ett helt galet och glatt vattenkrig. Så härligt att våra spralliga och fantasifulla elever kan vända ett oväder till ett perfekt avslut på dagen.

Familjedagen visade oss verkligen vilken härlig stämning vi har på skolan och hur roligt vi har tillsammans. Tusen tack för att vi fick dela den här dagen tillsammans med er!

 

Förskolan/förskoleklass Fjärilen

Måndag var vi redo för en ny vecka tillsammans.  Började öva på sånger inför skolavslutningen. Mycket lek tillsammans alla barnen på Mangofjärilen.

Tisdag började vi läsa Hemma hos Kråke, vi fortsatte att prata om hur vi bor och vilka som är med i våran familj. Barnen målade familjeporträtt.

Onsdag Vi fortsätter att öva sånger inför avslutningen. Vi bygger en hel stad tillsammans med lego, alla är med och bygger.

Torsdag var det förskolansdag, vi pratade om hur länge förskolan hade funnits och varför den finns och vad vi försöker lära er. Ansiktsmålning, husmålning och kapla stavsbygge. Sen var det glass som gjorde dagen lite bättre. Vi åt lunch tillsammans med kompisarna från Snäckan.  Vi fortsatte att umgås efter lunch och övade sångerna inför avslutningen.

Fredag Familjedag. Vi tackar alla som kom och var med på denna jätte trevliga dag.

Veckans bok har vart Kråke, vi har pratat om hur våra familjer ser ut och hur vi bor.  Forsätter med Kråke nästa vecka .

 

1-2:an Snäckan

Denna vecka har vi i Snäckan arbetat på i våra böcker. Vi har lagt stort fokus på lästräning och läsförståelse och alla elever har fått en till en undervisning vid olika tillfällen under den här veckan. Vi blev även inbjudna till förskolan i torsdags för att fira förskolans dag och det var riktigt roligt att få ta del av förskolans verksamhet.

Idrotten denna vecka körde vi favoriter från terminen och vi började med Master Mind som ni föräldrar även fick testa på under familjedagen, samt en variant av brännboll då vi kastar en mjukboll istället för slagträ och tennisboll. Riktigt roligt och alla eleverna hade verkligen skoj.

Nu startar vi snart den sista veckan tillsammans

Ha det fint så länge.

Bella

 

3-5:an Hajen

Vi i hajen har jobbat hårt med att få klart våra fina självporträtt i blyerts den här veckan. Alla elever har jobbat på väldigt bra med sina porträtt. Den största utmaningen har varit att få till skuggningen. Eleverna är ofta lite försiktiga med skuggor. Men efter mycket jobb blev resultatet fantastiskt och eleverna ska verkligen vara stolta över sina porträtt. Vi ställde ut porträtten på familjedagen, så att alla fick se vad fina de var.

Både treorna och femmorna har jobbat med att få klart allt skoljobb inför terminsavslutningen. Det har jobbat med allt från faktatexter om djur till frågor i religion och problemlösning i matematik. Den här veckan har vi även gjort klart de sista nationella proven i åk 3.

Tack för en trevlig vecka!

Nettan

 

6-9:an Kokosbananen

I kokosbananen har flitens lampa lyst under veckan. Vi jobbar på och försöker slutföra det vi har kvar i alla ämnen, men även denna vecka har det varit mycket matte på schemat.
Vi har sett till att vi hängt med i vad som händer i Sverige och världen genom att titta på Lilla Aktuellt.

Idrotten i onsdags var sista idrottspasset för det här läsåret. Vi tog oss såklart ner till vår fantastiska idrottshall, stranden. Där hade vi en var kul lektion, hela skolan tillsammans. Det är inte så många elever kvar nu, så vi slår ihop alla grupper på idrotten. Vi gjorde ett par av favoriterna från läsåret, nämligen master mind och tunnelbrännboll. Alla elever gav järnet!

Fredagens familjedag var en succé tycker vi i kokosbananen

Nu laddar vi för en härlig avslutningsvecka!
Malin