Vecka 20 2017

Förskolan Mangofjärilen

Vi började veckan med att leka tillsammans. Barnen valde också att skriva i sina Thailandsböcker. Nu provar vi att skriva korta ord. På eftermiddagen hade vi engelska och Owl utmanade oss med bokläsning. Vi läste boken ”Prudence Wants a Pet/Cathleen Daly.”

På tisdag gick vi på formjakt. Vi sökte efter geometriska former i vår skolmiljö. Sedan fortsatte vi med att göra en undersökning oh mur många olika fordon, djur och människor som passerar skolan under tio minuter. Sedan byggde vi ett stapeldiagram.

Mitt i veckan övade vi alla tillsammans på vårt uppträdande till skolavslutningen. Det blev diktläsning och många sånger till ukulelespel. Även ukulelegruppen har övat tillsammans.

På idrotten lekte vi olika lekar som ”kom alla mina fjärilar”, ”vem är under lövet”, ”kims lek” och ”Karlsson möter Petterson”.

Det har sprudlat av rollekar på avdelningen och barnen har byggt upp olika samhällsvärldar.  Det riktigt pulserar nu i leken och barnen leker tillsammans i olika åldrar. Vi har också byggt och konstruerat i massor och en hel stadsdel har byggts inne på Mangon.

Tack för en härlig vecka!

Lill o Sharon

 

1-2:an Snäckan

Hej!

Den här veckan har bjudit på mycket eget planeringsarbete för eleverna, och mycket rörelse. Slutet av veckan har bjudit på mycket energiskt arbete av eleverna.

I tisdags hade vi idrott på stranden och njöt av molnigt väder, det passar ju väldigt bra när man ska springa i mjuk sand. Vi lekte flera lekar, bland annat Kinesiskamuren som är väldigt populär. Det blev mycket spring och mycket kämpande!

I torsdags tog vi oss upp till Lanta Sport Resort med skolbussen för att träna Thaiboxning. Uppställda på två rader värmde vi upp med olika övningar efter många springrundor runt i lokalen. Vi fick lära oss flera olika slag och sparkar, och slog i luften och till sist på säckar. Vi svettades och tränade på väldigt bra allihopa. Efteråt åt vi läskande frukt och tog ett svalakande dopp i den stora poolen. En härlig torsdag!

På bildlektionen tittade vi på konstverk som Vasilij Kandinskij gjort och vi lät oss inspireras av hans verk… Det blev väldigt fina bilder!

Fredagens rörelse var önskat av eleverna, så vi hoppade hopprep i 20 minuter innan lunch.

Nästa vecka kommer att bjuda på skolarbete, en del pyssel och städning.

Ha det gott!

Stina

 

3-4:an Hajen

Nu skulle det ju absolut inte göra något om tiden ville stå stilla en stund; bara en vecka kvar utav hela läsåret! Men vi fortsätter att jobba på inne på Hajen, vi kör ”ända in i kaklet”.

I tisdags hade vi idrott som vanligt på stranden allihop tillsammans, Snäckan, Hajen och Kokosnöten. Vi värmde upp med en lek som kallas ”Midgårdsormen” där man bildar en lång kedja och huvudet (den som står först) ska försöka få fatt i svansen (den som står sist). Efter det körde vi ”Kinesiska muren” där det gäller att hämta skatter men först måste man ta sig förbi några vaksamma vakter, eller drakar, som vaktar skatterna. Sedan avslutade vi lektionen med att köra ”Trasan”, här krävs det inte bara snabbhet och smidighet utan en hel del taktik också.

I torsdags efter lunch åkte vi upp till Lanta Sport Resort igen, denna gång stod inte bara bad på schemat utan även thaiboxning. Vi möttes upp av ett helt gäng instruktörer som först såg till att vi blev ordentligt uppvärmda innan de visade, och vi fick öva på, ett antal olika slag. Sedan fick vi ställa oss vid varsin ”boxboll” och på kommando köra de olika slagen. Oj, vad vi kämpade och vad svetten rann, men det var hur roligt som helst! Efter det tuffa träningspasset var det skönt att hoppa i poolen för att svalka (?) av oss lite.

Veckan avslutades som vanligt i Salan och denna vecka bjöd Hajarna på en liten musikquiz.

Ha nu en riktigt skön helg!

Tina

 

5-9:an Kokosnöten

Bara sista veckan kvar nu, tiden susar förbi. Denna vecka har det varit fyra elever i gruppen och arbetsklimatet har varit fantastiskt, ibland lite skämtsamt och härligt familjärt, men i sin helhet ett bra fokus på skolarbetet. Det är en härlig grupp som gått i skolan tillsammans denna vecka =)

I tisdags delade vi på gruppen, åk 5 eleverna hade idrott tillsammans med åk 1-4 och den enda högstadieeleven som är kvar nu hade förmånen att få en PT på gymmet på Slow Down, det blev ett tufft och lärorikt träningspass =)

I torsdags ordnade föräldrarna Camilla och Christian Möller så att hela skolan kunde komma och träna Thaiboxning och avsluta med att bada en stund i poolen på Lanta Sport Resort. Jättekul och bra träning som även lärarna fick möjlighet att testa på. Ett stort tack till alla de tränare som hjälpte oss denna eftermiddag samt till Camilla och Christian.

Pelle